Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ismételten benyújtotta lemondását, és ezt már véglegesnek, visszavonhatatlan nevezte Hernán Dario Gomez, a kolumbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki tettlegessége miatt a hónap elején közölte, hogy nem kívánja tovább betölteni a posztot.

Az 55 éves szakvezető egy bogotai szórakozóhelyen megütött egy nőt, aki kritizálta az általa favorizált játékrendszert. Később nyilvánosan elnézést kért tettéért - mondván, elvesztette az önuralmát -, a szövetség pedig eleinte nem beszélt a menesztéséről, ám a jogvédő szervezetek tiltakozása után elfogadhatatlannak nevezte a tréner viselkedését.

Gomez később közölte: távozik, hogy elejét vegye az országot, a válogatottat és a szponzorokat esetlegesen érő károknak. A válogatott játékosai azonban utóbb nyílt levélben kérték, hogy a szövetség vezetői erősítsék meg posztján a kapitányukat. A futballisták, akik maguk is elítélték a tettlegességet, feltétlen bizalmukról biztosították a szakvezetőt. Kezdeményezésükhöz csatlakozott a válogatott technikai és orvosi csapata is. Gomez azonban az elmúlt hét végén maga kérte újból a felmentését, amit a szövetség hétfőn meg is tett.

A kolumbiai válogatott a júliusi Copa Americán eredményes játékkal jutott be a negyeddöntőbe, ott azonban meglepetésre kikapott a perui csapattól.

Mindent egy helyen az Eb-ről