Vágólapra másolva!
A Liverpool öt-, a Manchester City hétmillió fontot ajánlott az Arsenal labdarúgócsapatának francia balhátvédjéért, Gael Clichy azonban lehet, végül a Paris Saint-Germainben köt ki. A védő nem tudott megegyezni a hosszabbításról jelenlegi klubjával, ha az Arsenal pénzt szeretne kapni érte, nyáron el kell adnia.

Az Arsenal szurkolói számára az átigazolási időszak legalább olyan izgalmas, mint a bajnoki idény. A klub legjobbjait évről évre rendre a riválisok csábítják, és idén ez fokozottan érvényes, hiszen a pletykák szerint Samir Nasri és Francesc Fabregas is távozna.

A francia balhátvéd, Gael Clichy eligazolása pedig egyre valószínűbb, hiszen a játékos szerződése a következő szezon végén lejár, és nem sikerült megállapodni vele a hosszabbításról, ami azt jelenti, hogy ha idén nem adják el, akkor egy év múlva ingyen távozhat.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy már csak az a kérdés, hogy Clichy hol folytatja pályafutását. A hónap elején a Liverpool hivatalosan is ötmillió fontot ajánlott érte, de ezt az Arsenal rögtön visszautasította, és méltatlannal nevezte.

Angol lapértesülések szerint a Manchester City hétmillió fontot adna a balbekkért, a francia La Provence ugyanakkor úgy tudja, hogy a Paris Saint-Germain is bejelentkezett, hasonló összeget kínálva. Az Ágyúsok valószínűleg szívesebben adnák őt el a párizsiaknak, Clichy viszont állítólag inkább Angliában maradna.

További átigazolási hírek:
A West Bromwich Albion elefántcsontparti védője, Abdoulaye Meité a francia bajnokság újoncához, a Dijonhoz igazolt.

A Lille megszerezte a Hapoel Tel-Aviv nigériai válogatott kapusát, Vincent Enyeamát, illetve az Auxerre középpályását, Benoit Pedrettit.

A Genoa érdeklődik a Fiorentina francia kapusa, Sébastien Frey iránt.A Fiorentina megszerezte a brazil Atlético Paranaense védőjét, Romulót.

A Sunderland leigazolta a dél-koreai válogatott csatárt, Dzsi Dong Wont a Chunnam Dragonstól. A Hoffenheim védője, Marvin Compper iránt a Sevilla érdeklődik.

www.global-soccer.eu