Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona az előző idényben viszonylag szűk kerettel nyerte meg a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte, Josep Guardiolának főleg a védelemben akadtak problémái. A szezon hajrájában gyakran a középpályás Javier Mascherano szerepelt a hátsó alakzatban, és bár remek teljesítményt nyújtott, érthető, hogy a katalánok szeretnének egy középhátvédet igazolni.

Az viszont már sokkal meglepőbb, hogy a barcelonai Sport értesülései szerint egy ukrán játékost szemeltek ki. A Barca ugyanis 2009-ben már vett egy védőt a Sahtar Donyecktől: Dmitro Csihrinszkij 25 millió euróba került, de olyannyira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hogy egy évvel később 15 millióért adták vissza, vagyis tízmilliót buktak rajta. Ennek ellenére most megint a Sahtar egyik játékosa, Jaroszlav Rakitszkij keltette fel Guardiola érdeklődését. A 21 éves futballista nem csak középső védőt, hanem balhátvédet és védekező középpályást is tud játszani, és ez a sokoldalúság jól jönne a Barcának. Ráadásul vételára sem túl magas, állítólag már 12 millió euróért hajlandóak elengedni.

További átigazolási hírek

A Manchester City hétmillió fontért leigazolta az Arsenal francia balhátvédjét, Gael Clichyt. A Bayer Leverkusen megszerezte a másodosztályú Duisburg amerikai válogatott kapusát, David Yeldellt. A PSV Eindhoven szerződtette a Feyenoord fiatal középpályását, Georginio Wijnaldumot. A Galatasaray albán középpályása, Lorik Cana a Lazióba tart. Olasz lapértesülések szerint az Internazionale kilencmillió eurót ajánlott a Valenciának Ever Banegáért. A Juventust a Manchester United bolgár csatárával, Dimitar Berbatovval hozták kapcsolatba. Francia lapértesülések szerint a Hamburg elfogadta a Stade Rennes ajánlatát Jonathan Pitroipáért.

www.global-soccer.eu