Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szerdán sorsolták az UEFA Futsal Cup selejtezőinek csoportbeosztását, a magyar bajnok Rába ETO az osztrák, az angol és az észt bajnokcsapattal került egy négyesbe - írja az Etofutsal.hu

A mérkőzéseket augusztus 13 és 21-e között kell megrendezni, az ETO Bécsben vívhatja ki a továbbjutást. A csoportból csak az első csapat jut az úgynevezett Main Roundba. Az E csoport csapatai: Rába ETO, Helvecia Futsal London (angol), Stella Rossa Vienna (osztrák), FC Anzsi Tallinn (észt).

Ha a győriek továbblépnek, akkor a 2-es csoportba kerülnek, ahol a spanyol Barcelona, a lett Riga és a selejtezők C csoportjának győztese vár a zöld-fehérekre. A C csoportban a moldáv Tornado Chisinau, a bosnyák Leotar Trebinje, a svéd Falcao FC Stockholm és az andorrai FC Encamp küzd meg az elsőségért.

"Azt gondolom nem is kaphattunk volna jobb sorsolást. A selejtező helyszínének közelsége miatt szurkolóink hazai pályát varázsolhatnak Bécsben" - mondta Drucskó Zoltán a klub honlapjának.

"A házigazdákkal korábban már játszottunk felkészülési mérkőzést, kilenc-egyre legyőztük őket. Az angol bajnokkal tavaly találkoztunk a győri selejtezőben, sikerült legyőznünk őket is. A harmadik ellenfél, az észt bajnok negyvenharmadik a ranglistán, tehát papíron gyengébbnek tűnik, mint mi. Szeretnénk továbbjutni a csoportkörbe, ahol nagy vágyunk teljesülne, hiszen a Barcelonával csaphatnánk össze. Onnan már két együttes jut tovább, a lett bajnokkal azonos játékerőt képviselünk, míg a harmadik rivális a selejtezőcsoportból érkezik, tehát van esélyünk a céljaink elérésére, a legjobb tizenhat csapat közé jutni."

Mindent egy helyen az Eb-ről