Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Miközben a Manchester United és a Liverpool már eurótízmilliókat költött erősítésre, addig a Chelsea nem volt túl aktív a játékospiacon. A londoniak először edzőt szerződtettek André Villas-Boas személyében, mostantól viszont alaposan belehúznak majd, és angol lapértesülések szerint elsődleges célpontjuk a Tottenham Hotspur horvát erőssége, Luka Modric.

A 25 esztendős középpályás remek szezonon van túl: a bajnokságban ugyan csak egyetlen gólt ért el, de a Spurs szurkolói így is megválasztották a klub legjobb játékosának, és teljesítményére a riválisok is felfigyeltek.

A Chelsea az elmúlt hetekben már két ajánlatot is tett érte: előbb 22 millió fonttal jelentkezett, majd miután a Tottenham erre nemet mondott, 27 millió fontot kínált - de a Spurs ezt is visszautasította.

Azt viszont sikerült ezzel elérni, hogy Modric viszonya megromlott a Tottenham elnökével, Daniel Levyvel. A horvát középpályás szeretne egy nagyobb klubba szerződni, ezért átigazolási kérelmet nyújtott be, mire Levy kijelentette, hogy Modric semmi pénzért nem eladó.

A Spurs tehát szeretné megtartani egyik legjobbját, ugyanakkor a Chelsea nem adja fel: a Guardian értesülései szerint hamarosan újabb, 30 millió fontos ajánlattal áll elő.

További átigazolási hírek:
A Manchester City edzője, Roberto Mancini kijelentette, hogy Carlos Tévezt Sergio Agüeróval szeretné pótolni, és bízik az Arsenal középpályásának, Samir Nasrinak a megszerzésében is.

Carlton Cole nem tudott megegyezni a fizetésben a Stoke Cityvel, így maradt a West Ham Unitedben. Az Arsenal brazil középpályása, Denílson hazatérhet a Sao Paulóba.

Az Eintracht Frankfurt védője, Marco Russ Wolfsburgban folytatja pályafutását. Az FC Barcelona ezúttal a Palmeirasnak adta kölcsön brazil védőjét, Henriquét, aki az előző idényben a Racing Santanderben futballozott. A Tottenham Hotspur felvette a kapcsolatot az AS Romával Mirko Vucinic megszerzése érdekében.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről