Vágólapra másolva!
Rossz magaviseletért megbüntette az angol fociszövetség Ryan Babelt. A Liverpool játékosa a Twitteren Manchester United mezbe öltöztette a két csapat meccsének játékvezetőjét, Howard Webbet, és csípős megjegyzéseket fűzött a fotóhoz.

"És még őt tartják az egyik legjobb bírónak? Ez egy vicc" - közölte Babel a tavalyi vb-döntőt is vezető játékvezetőről a Twitteren. A bíró vasárnap az első percben megadott egy vitatható büntetőt a Manchester Unitednek, később pedig kiállította a Liverpool csapatkapitányát, Steven Gerrardot.

Babelt nem hagyta nyugodni a kiesés az FA-kupából, egy képen MU-mezt montázsolt Webbre, bár később azt írta: "Elnézést kérek, ha komolyan vették ezt a képet. Ez csak egy érzelmi reakció egy fontos meccs elvesztése után. Bocsánat, Howard Webb."

A holland válogatott utóbbi sorai már nem hatották meg a szövetséget, amely pénzbüntetést szabott ki rá. Gordon Taylor, a profi focisták szövetségének vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, Babel nem érdemel büntetést: "Tudnunk kell mosolyogni az ilyesmin. A srác legalább elnézést kért, és levette a bejegyzést."

Babel csütörtök délutánig fellebbezhet az ítélet ellen.