Vágólapra másolva!
Már nem Tisza Tibor a csapatkapitány az Újpest labdarúgó-csapatánál. Kovács Zoltán sportigazgató a klub honlapján elmondta, egy olyan játékosnak kell átadni a titulust, aki kész hosszú távon elkötelezni magát a csapathoz. A csapatkapitányt jövő héten a soproni edzőtáborban választják meg az újpestiek.

"A csapat jelenlegi helyzetében a nyugalom és a bizalom a legfontosabb számunkra, ezért úgy határoztunk, hogy új csapatkapitányt keresünk" - fogalmazott Kovács az újpesti honlapon. "Szeretnénk, ha olyan játékos viselné a karszalagot a pályán, és vezetné a közösséget a pályán kívül, aki hosszú távon elkötelezi magát a klubhoz."

Kovács hozzátette, hogy Tiszával is szeretne a klub szerződést hosszabbítani, de a játékos még nem tudja, hol képzeli el a jövőjét, illetve "mit is akar valójában".

Az Újpestnél jelenleg járom játékossal, Tisza Tiborral, Rajczi Péterrel és Vermes Krisztiánnal tárgyalnak szerződése meghosszabbításáról. Korcsmár Zsolt a napokban a norvég Brann Bergenbe szerződött, míg Simon Krisztián a napokban írhat alá a Feyenoordhoz. Tisza iránt korábban a Debrecen érdeklődött - ezt december végén Mészöly Géza vezetőedző is megerősítette a Magyar Hírlapnak.

Az anyagi gondokkal küzdő Újpest az őszi idényben a várakozások alatt szerepelt, jelenleg tizenegyedik a tabellán, mindössze három pont választja el a kieső helyen álló Haladástól.