Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Idén már 127 ezer eurós büntetést kapott renitens szurkolói miatt a Hajduk Split labdarúgócsapata. A horvát klubot ezúttal az athéni rendbontás miatt kötelezte az Európai Labdarúgó Szövetség 35 ezer euró befizetésére.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 35 ezer eurós pénzbüntetést rótt ki a Hajduk Splitre. A horvát bajnokság második helyén álló együttesnek a szurkolói által elkövetett rendbontások miatt kell fizetnie: a Torcidák legutóbb Athénban az AEK elleni Európa Liga-mérkőzés ideje alatt székeket törtek, majd azokkal megdobálták a görög együttes szimpatizánsait.

A találkozó előtt a horvát drukkerek összetűzésbe keveredtek a görög rendőrséggel is, és a találkozó után is történtek incidensek.

A spliti szurkolók viselkedése ebben az idényben eddig 127 ezer euróba került a Hajduknak: az Anderlecht elleni találkozó után a szervezési hiányosságok és a szurkolók viselkedése miatt 60 ezer, a román Unirea elleni találkozó után 20 ezer, míg a bukaresti Dinamo elleni két találkozó után 12 ezer eurót kellett befizetni.

Az Európa Liga utolsó csoportmérkőzésén a Hajduk csütörtökön a belga Anderlecht otthonában vendégszerepel. A horvátok előző öt fordulóban mindössze három pontot gyűjtöttek, így nincs esélyük a továbbjutásra.

Mindent egy helyen az Eb-ről