Vágólapra másolva!
A Kölnnel és a Karlsruhéval is hírbe hozott Hajnal Tamás szeretne már végre rendszeresen játszani, de motiválja az is, hogy a Dortmunddal bajnok legyen, akár a kispadon is. A középpályás elárulta, ahhoz még fiatal, hogy esetleges klubváltását a pénz motiválja.

Egyetlen tétmeccset játszott az ősszel a Borussia Dortmundban Hajnal Tamás, akkor is csupán a harmadosztályban szereplő amatőrcsapatban léphetett pályára. A 29 éves válogatott középpályás így a téli átigazolási időszak egyik főszereplőjének számít, mert a szakma és a sajtó biztosra veszi, hogy távozik, szóba is hozták a Kölnnel és a Karlsruhéval.

"Nem szeretnék kommentálni egyetlen csapatnevet sem, még másfél évig érvényes szerződésem van a Dortmunddal. Klubváltásra csak akkor kerülhet sor, ha mindhárom fél számára kedvező az ajánlat" - nyilatkozta az [origo]-nak Hajnal Tamás. A Boulevard Baden című lap a Karlsruhe sportigazgatóját, Arnold Trentlt szólaltatta meg, aki tárt karokkal várná Hajnalt, míg a Köln sztárja, Lukas Podolski az Express hasábjain fejezte ki reményét, hogy tavasszal már a magyar középpályás is a csapattársa lesz.

A középpályást több kisebb-nagyobb sérülés is hátráltatta a szezonban, de nem fogja erre a mellőzését. "Nem foghatom csak a sérülésekre, hogy nem játszom, az is belejátszik, hogy a klub jól igazolt, és a japán Kagawával remekel a bajnokságban. Továbbra is teszem a dolgom az edzéseken a mielőbbi pályára lépés reményében. A Dortmundban a játékosok és az edzők is éreztetik velem, hogy tisztelnek, nem akar senki sem elüldözni" - mondta Hajnal, aki szerint a Dortmundnak nyáron sem volt célja, hogy megváljon tőle, télen pedig a klubok gyakran kapkodnak, így nem tartja valószínűnek a váltást, de január 31-ig még befuthat egy-két kedvező ajánlat.

A 29 éves Hajnal úgy érzi, fiatal még ahhoz, hogy olyan bajnokságba igazoljon, mint Katar, vagy az amerikai profi bajnokság (MLS). "Nem akarok olyan bajnokságba igazolni, ahol a pénz a lényeg. Játszani szeretnék, akkor a válogatottban is ismét számításba vennének, de az is motivál, hogy tovább küzdjek Dortmundban, ahol bajnok lehetek, még ha a kispadon ülöm is végig a tavaszt."

A Dortmundnál január 3-án kezdődik a felkészülés a tavaszra.