Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egervári Sándor jó véleménnyel van a Videoton tavalyi gólkirályáról, a napokban sikeres állampolgársági vizsgát tett Nemanja Nikolicról, aki 2011-ben akár be is mutatkozhat a magyar labdarúgó-válogatottban.

A Videoton szerb apától és magyar anyától származó 23 éves csatára tavaly tizennyolc gólt szerzett az NB I-ben, ebből tízet még a Kaposvár játékosaként, nyolcat pedig a végül ezüstérmes székesfehérvári csapat színeiben.

Idén többnyire csak csereként jutott szóhoz Mezey György együttesében, csak három gólt szerzett, igaz, az őszi idényt pazarul zárta: vasárnap csereként beállva az Újpest ellen győztes gólt lőtt, így csapata az első helyről várhatja a folytatást.

Nikolic akár már decemberben megkaphatja a magyar állampolgárságot, aminek nagyon örül Egervári Sándor szövetségi kapitány: "Mostantól kezdve kiemelt figyelemmel követjük Nikolic pályafutását" - nyilatkozta a szakvezető a Blikknek. "A szakmai stábunk nagyon jó véleménnyel van róla. A képességei alapján helye van a válogatottban, hiszen rendkívül gólérzékeny. Beilleszkedési problémái sem lennének, mert Nagyatádon nőtt fel, remekül beszéli a nyelvet. A válogatottságra akkor pályázhat majd nagy eséllyel, ha a Videotonban is állandósítja a helyét."

A támadó tudja, hogy a válogatottságra csak akkor van esélye, ha olyan formába kerül, mint tavaly volt. "Amikor az előző bajnokság végén elnyertem a gólkirály címet, azt hittem, az idei szezon az enyém lesz, s miután a beilleszkedésem is jól sikerült, arra számítottam, még több gólt rúgok majd piros-kék színekben. Sajnos nem így alakult, mindez azonban arra ösztönöz, hogy még keményebben dolgozzam és megmutassam, helyem van a csapatban" - fogadkozott Nikolic.

Augusztusban nagy gólt lőtt a Fradinak (1:43-nál látható)

"Minden labdarúgó álma, hogy a nemzeti válogatottban játsszon, s amióta itt vagyok Magyarországon, többen is kérdeztek már erről. Arra sosem gondoltam, hogy szerb válogatott legyek, mivel ott nem sokat szerepeltem, viszont Magyarországon lettem NB I-es futballista és gólkirály" - mondta a csatár a Blikknek.

A magyar labdarúgó-válogatott - az MLSZ versenynaptára szerint - legközelebb március 25-én lép pályára, a Hollandia elleni Eb-selejtezőt Budapesten rendezik.

Mindent egy helyen az Eb-ről