Vágólapra másolva!
Herczeg András, a Debreceni VSC klubmenedzsere szerint a Sampdoria egy jogtalan büntetővel győzte le csapatát a labdarúgó Európa Liga csoportkörének második fordulójában rendezett csütörtöki mérkőzésen.

A szakvezető az összecsapást követő sajtótájékoztatón elmondta, sikerült megnehezíteni az olaszok dolgát, együttese méltó ellenfele volt az Antonio Cassanóval, Giampaolo Pazzinivel és a magyar válogatott Koman Vladimirrel felálló genovai gárdának.

"A játékvezető meglehetősen érdekes felfogásban bíráskodott, úgy érzem, a tizenegyes nem volt jogos, s nem érdemeltünk vereséget - fogalmazott Herczeg. - Nem sok hiányzott a meglepetéshez, voltak helyzeteink, veszélyes lövéseink, a lehetőségek alapján több volt ebben a találkozóban."

A klubmenedzser hozzátette, a DVSC csapatként küzdött, s szerinte a jövőre nézve kifejezetten bíztató, hogy az együttesnek volt tartása.

"A pálya talaja nem volt a legoptimálisabb, de ezzel természetesen a riválisunknak is meg kellett küzdenie - mondta a szakember. - Sajnálom, hogy kényszerűségből le kellett cserélnem Szakály Pétert, mert ő nagyon jól, lendületesen futballozott. Még nagyobb gond, hogy Yannick is megsérült, de reménykedünk benne, hogy hamarosan mindketten meggyógyulnak és teljes értékű munkát tudnak végezni."

Herczeg zárásként gratulált a Sampdoriának a győzelemhez, ugyanakkor kijelentette, csapatának nem sok hiányzott ahhoz, hogy meglepetést okozzon Genovában.


"Samp, viva EuroPazzini"

"Pazzini plusz Curci és a Samp újraindul. Debrecen legyőzve" - jelentette a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport beszámolója. A Gazzetta kiemelte, hogy a genovai csapatnak ez volt az első győzelme szeptemberben. "Kétségtelen, nem vitték túlzásba, de mostanában muszáj megelégedni ezzel is. Akárhogyan nézzük, a Sampnak ez a kiszenvedett sikere a jóindulatú Debrecen felett jól jött és megszabadítja a kék-fekete eget az utolsó mérkőzések sötét felhőitől. A látvány azért hiányzott."

A TuttoSport címlapja a gólszerző Pazzinit éljenzi: "Samp, viva EuroPazzini". A torinói sportújság szerint a kupa felébresztette az olasz csapat gólszerzőjét, aki kiütötte a Debrecent.

A Corriere dello Sport "A Samp szárnyal Pazzinivel" című beszámolójában a Sampdoria szakvezetője Domenico Di Carlo elégedetten nyilatkozott: "Olyan csapattal találkoztunk, amely majdnem tökéletesen védekezett, nem hagyott rést és a szélre kényszerített bennünket".

A Sampdoriát éppen a Debrecen taktikája lepte meg. "Nem könnyű olyan csapattal játszani, amely gyakorlatilag lemondott a támadásról - mondta Di Carlo és hozzátette - Ma este boldog vagyok, nem volt könnyű ezen a pályán, ők pedig lemondtak a játékról, csalódtam bennük, talán 0-0-ra játszottak".

A DVSC az EL csoportkörének következő fordulójában a magyar válogatott Dzsudzsák Balázzsal felálló, s csoportot vezető holland PSV Eindhovent fogadja október 21-én, a Puskás Ferenc Stadionban.