Vágólapra másolva!

A spanyolok veretlenül nyerték meg a futsal-Eb-t

A spanyol válogatott megvédte címét a futsal Európa-bajnokságon, miután szombaton, a debreceni döntőben 4-2-re legyőzte a portugál csapatot.

A fináléban Ortiz 9., Javi Rodriguez 13. és Lin 36. percben szerzett találatával a spanyolok már három góllal vezettek, de a portugálok nem adták fel. A trónkövetelő Goncalo Alves 38. és Joel Queiros 39. percben elért találatával szépített, azonban Daniel egy üreskapus góllal eldöntötte a meccset a 40. percben.

A spanyolok veretlenül nyerték meg a tornát, a csoportküzdelmek során a fehéroroszokat (9-1) és a fináléban is felülmúlt portugálokat (6-1) győzték le, majd a negyeddöntőben gól nélküli döntetlent követően az oroszokat ejtették ki büntetőkkel, a legjobb négy között pedig a csehek felett diadalmaskodtak (8-1).

Az együttes sorozatban harmadszor, összességében pedig ötödször győzött a kontinensviadalon. Az érmeket Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke adta át a Főnix Csarnokban.

A finálénak volt egy magyar résztvevője is, ugyanis Kovács Gábor volt a három játékvezető egyike. A harmadik helyet az azerieket 5-3-ra verő csehek szerezték meg, akik a magyar válogatott csoportjából jutottak tovább.

eredmény,döntő:
Spanyolország - Portugália 4-2 (2-0)
Debrecen, Főnix Csarnok
gól: Ortiz (9.), Javi Rodríguez (13.), Lin (36.), Daniel (40.), illetve Goncalo Alves (38.), Joel Queirós (39.)

a 3. helyért:
Csehország - Azerbajdzsán 5-3 (1-2)