Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban túrázó olasz futballbajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale barátságos mérkőzésen 3-0-ra legyőzte az angol élvonalban szereplő Manchester Cityt.

A baltimore-i találkozó kimenetelét meghatározta, hogy a szigetországi alakulat már a 21. perctől emberhátrányban játszott, miután a bíró a Marco Materazzival szemben szabálytalankodó Patrick Vieirát kiállította.

A kiállítás előzménye:


Az Inter első gólját Victor Obinna szerezte egy remek lövéssel, majd a nigériai támadó a második találatból is kivette a részét, az ő beadása pattant meg Lescott lábán, mielőtt a kapuba került volna.

A harmadik gólt Cristiano Biraghi szerezte, aki 17 évesen első meccsét játszotta a nagycsapatban, és egy egészen szenzációs felsősarkos bombával debütált.

A meccs góljai, Biraghi találata 1.58-nál látható:


A meccsen nem lépett pályára Mario Balotelli, az Inter 20 éves fenegyereke, akit éppen a Manchester City szeretne leigazolni. Az angolok amerikai túrájának utolsó meccsén nem volt jelen Roberto Mancini az Inter egykori, a Manchester City jelenlegi trénere, aki még pénteken utazott haza családi okokból.