Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus illegálisan üzletelhetett a focivébé alatt, írja a tz-online.de nevű portál. A korábbi magyar szövetségi kapitány állítólag jegyeket adott el feketén, igencsak kalandos úton.

Már a vb előtt próbálta elrettenteni a jegyüzéreket a FIFA: a nemzetközi szövetség ötéves börtönbüntetést helyezett kilátásba a súlyosabb esetekben.

A Köln egy meg nem nevezett játékosa a barátait szerette volna meglepni a fináléra szóló jegyekkel, és talált is az Ebay-en. Július 5-én a játékos vett négy belépőt, összesen 5000 euróért. A tranzakció után röviddel felhívták telefonon, hogy a pénzt fizesse be az egyik német banknál, a jegyeket pedig a johannesburgi Hotel Da Vinci-ben veheti át július 7-én, egy korábbi válogatott játékostól, aki most a tévének dolgozik.

A kölni focista azt mondta, inkább személyesen adná át a pénzt a helyszínen - meg is állapodtak, hogy július 10-én, 13 órakor a Da Vinci Hotel halljában találkoznak. Az randevú előestjén újabb hívást kapott a játékos, azt mondták neki, csak két jegy van, mivel a másik kettőre helyi celebek tartottak igényt.

Végül találkoztak a felek, a hallban Matthäus ült harmadmagával, előttük borítékok. Matthäus átnyújtott két jegyet: Soccer City-stadion, 109-es szektor, N sor, nyolcas és kilences szék. A jegyen "FIFA TV - Al Jazeera" felirat díszelgett, és járt hozzá egy térkép az arab tévé állomásáról; Matthäus az al-Dzsazira csatornának szakértett a vb alatt. A belépőre 600 dolláros (470 eurós) árat nyomtattak.

A játékos 19 500 dél-afrikai randot (mintegy 2000 euró) szánt a két jegyre, Matthäus viszont további 4300 randot (nagyjából 440 euró) követelt tőle. Az 1990-ben játékosként vb-t nyert Matthäus újabb 4000 euróért a korábban kért további két jegyet is odaadta volna. Később, miután a kölni focista továbbra is sokallta az árat, Matthäus felajánlotta, hogy visszaveszi a jegyeket és visszafizeti a pénzt. Erre azonban nem került sor, a játékos barátai ugyanis közben megérkeztek a reptérre.

A tz szembesítette Matthäust a történettel, aki így reagált minderre: "Egy müncheni barátomnak tettem a kedvére a jegyekkel. Személy szerint én semmit nem kerestem az eladásukkal."