Vágólapra másolva!
A Real Madrid újabb 3-2-es győzelemmel zárta le kaliforniai felkészülési időszakát. Míg szerdán a mexikói Américát, addig szombaton a Los Angeles Galaxyt győzték le ilyen arányban. Akkor Cristiano Ronaldo, most Gonzalo Higuaín volt a nyerő ember.

A pasadenai Rose Bowl stadionban közel 90 ezer néző előtt rendezett találkozón a szünetben már 2-0-ra vezetett a hazai csapat. Előbb a 40. percben Todd Dunivant kotor be egy labdát fél méterről Jerzy Dudek kapujába, majd közvetlenül a szünet előtt Donovan váltott gólra egy büntetőt. A Real ekkor akár már tíz emberrel is játszhatott volna, Drenthe ugyanis hasonlóan szállt bele Juninho Gomesbe, mint honfitársa, Nigel de Jong a vb-döntőn Xabi Alonsóba. Szerencsére nem érte el a lába a fiatal brazil fejét, a bíró pedig, mivel nem látott szándékosságot, lapot sem adott az esetért.

A második félidő elején aztán rákapcsolt a Real Madrid. Jött Gonzalo Higuaín, aki előbb Cristiano Ronaldo beadását passzolta a kapuba az 52. percben, majd tíz perccel később egy szöglet utáni rövid felszabadítás került elé, csinált egy leheletfinom cselt, és jobb külsővel a jobb felső sarokba nyeste a labdát. Újabb tíz perc elteltével a spanyol sztárcsapat meg is fordította a meccset: Sergio Canales sarkazásával megint Higuaín tört kapura, de a Saunders kapus ezt a lövését hárította, a kipattanót viszont Pedro Leon gyönyörűen emelte át fölötte.