Vágólapra másolva!
Ázsiai túrára indul vasárnap az FC Barcelona labdarúgócsapata.

A katalán együttes augusztus 4-én Szöulban, négy nappal később pedig Pekingben játszik barátságos mérkőzést egy-egy helyi alakulattal. Pep Guardiola vezetőedző csapatában több sztárjátékos is helyet kapott, így az argentin Leo Messi, a svéd Zlatan Ibrahimovic és a brazil Dani Alves is elutazik a távol-keleti túrára.

A Barcelona nagy riválisa, a Real Madrid az uruguayi Penarollal mérkőzik majd meg a Santiago Bernabéu Trófeáért. A hagyományos madridi idénynyitó összecsapás - immár a 32. a sorban - ezúttal augusztus 24-én lesz, s az ellenfél kiválasztása korántsem véletlen. Éppen ötven éve ugyanis annak, hogy a Real Madrid legyőzte a Penarolt az Interkontinentális-kupa első párharcában.

Az első mérkőzésen senki sem talált a kapuba, a madridi visszavágón viszont 5-1-es hazai siker született. Utóbbi találkozón Puskás Ferenc kétszer is eredményes volt.

A montevideói Penarol Uruguay emblematikus klubja, a professzionális bajnokság bevezetése óta 37 címet gyűjtött be, emellett ötször nyerte meg a legjelentősebb latin-amerikai kupasorozatot, a Libertadores-kupát, háromszor pedig az Interkontinentális-kupát is elhódította. A 31-szeres spanyol bajnok, kilencszeres BEK, illetve Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid ugyancsak három alkalommal nyert Interkontinentális (Világ)-kupát.