Vágólapra másolva!
Szerdán Rietiben Eb-selejtező-mérkőzést játszik az U21-es magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor szövetségi kapitány hatalmas bravúrnak tartaná a sikert a 3. csoportban egyelőre a magyarok mögött álló, tavaly kétszer is legyőzött olaszok ellen, akiknek ez a meccs az utolsó esélyük, hogy harcban maradjanak a továbbjutásért.

"Nagy nyomásra számítunk Olaszországban, de hála Istennek már minket is a továbbjutásra esélyes csapatok között kell számon tartani. Ezek a játékosok már számtalanszor bizonyították, hogy helyén a szívük, és tudásban sem maradnak le az ellenfelek mögött" - mondta az [origo]-nak Egervári, akinek jelenleg az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a novemberi, győri összecsapáson az első gólt szerző, majd megsérülő Németh Krisztián még mindig nem épült fel.

"Krisztián a gól szinonimája, nagyon fog hiányozni, de akadnak még olyan játékosaim, akik nem jönnek zavarba az ellenfél kapuja előtt. Némethet leszámítva mindenkire számíthatok, s külön öröm, hogy végül egyetlen jelöltem klubja sem gördített akadályt játékosa szerepeltetése elé" - említette a Magyar labdarúgásért érdemrend arany fokozatával szombaton, az MLSZ-közgyűlésen kitüntetett edző.

A keret vasárnap este még nem volt teljes, Koman Vladimir, Gosztonyi András (AS Bari) és Simon András (Córdoba FC) csak Rómában csatlakozik a többiekhez. Az olaszok kerete alaposan kicserélődött novemberhez képest, a hírek szerint a milánói Davide Santon, a pármai Alberto Paloschi és a Barit erősítő Andrea Ranocchia nem lesz ott Rietiben (igaz, Paloschi és Ranocchia már Győrben sem játszott). Játszik viszont Stéfano Okaka Chuka, a Romából a Fulhamnek kölcsön adott hatalmas termetű, nigériai szülőktől származó center, aki Mario Balotellivel félelmetes támadókettőst alkot Egerevári szerint.

Pierluigi Casiraghi olasz szövetségi kapitány csapatának ez lesz az utolsó esélye, hogy harcban maradjon a továbbjutásért. A tíz csoportgyőztes és a négy legjobb csoportmásodik jut tovább, hogy aztán párokra osztva küzdjenek meg a nyolcas döntőbe jutásért, a házigazda Dánia mellé.

A csoport állása:
1. Wales 6 meccs 13 pont
2. Magyarország 4 / 9
3. Olaszország 5 / 7
4 Luxemburg 7 / 4
5 Bosznia-Hercegovina 4 / 4

A magyar csapat eddigi eddigi eredményei:
Magyarország - Luxemburg 3-0
Luxemburg - Magyarország 0-1
Wales - Magyarország 4-1
Magyarország - Olaszország 2-0




A kapitány azt mondja, ami kétszer már sikerült, miért ne sikerülhetne harmadszor is? "Természetesen az olasz futball magasabb szinten áll a magyarnál, de ami tavaly ősszel Egyiptomban, majd bő egy hónappal később Győrben sikerült, mármint legyőzni az olaszokat, az miért is ne sikerülhetne harmadszor is. Az biztos, hogy semmi okunk a kisebbrendűségi komplexusra, nem is hinném, hogy ilyesmi gyötörné a fiúkat. Hogy mi lesz szerdán az összeállítás, arról most még korai lenne beszélni, de remélem, hogy mindenki rendelkezésemre áll majd."

A magyar keret
kapusok: Gulácsi (Liverpool FC), Megyeri (Ferencváros)
védők: Debreceni (Budapest Honvéd), Korcsmár (Újpest FC), Kádár (Newcastle United FC), Lázár (Videoton FC), Pintér (MTK Budapest), Szabó J. (Paksi SE)
középpályások: Elek Á. (Videoton FC), Kulcsár D. (Ferencváros), Gosztonyi (AS Bari), Gyömbér (Lombard Pápa), Koman (AS Bari), Varga J. (DVSC-TEVA)
támadók: Futács (Werder Bremen), Lencse (Videoton FC), Varga R. (Újpest FC), Simon A. (Córdoba FC)

Az olasz keret:
kapusok: Mannone (Arsenal), Perin (Genoa)
védők: Angella (Empoli), Ariaudo (Cagliari), Bellusci (Catania), Bianco (Sassuolo), Cremonesi (Cremonese), De Silvestri (Fiorentina), Ogbonna (Torino)
középpályások: Bolzoni (Frosinone), Casarini (Bologna), Di Gennaro (Livorno), Marrone (Juventus), Mustacchio (Ancona), Poli (Sampdoria), Schelotto (Cesena)
csatárok: Balotelli (Inter), Borini (Chelsea), Marilungo (Lecce), Okaka (Fulham)


Ch. Gáll András