Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Wayne Bridge nem akar egy levegőt szívni John Terryvel, ezért visszautasította Fabio Capello meghívását az angol válogatottba. A Manchester City védője sok sikert kívánt a csapatnak a dél-afrikai világbajnokságra. 

Január végén került nyilvánosságra, hogy John Terry, a Chelsea válogatott játékosa viszonyt folytatott Wayne Bridge korábbi barátnőjével. Az ügyből hatalmas botrány lett Angliában, Capello még a csapatkapitányi karszalagtól is megfosztotta Terryt.

Ennek ellenére úgy tűnt, a két játékos kénytelen lesz békét kötni egymással, hiszen Ashley Cole bokatörése után Bridge lett volna a válogatott első számú balhátvédje, és jó esélye volt rá, hogy a világbajnokságon is a csapatba kerüljön.

A Manchester City védője azonban csütörtökön lemondta a válogatottban való szereplést. "Sokat gondolkoztam a válogatottról az utóbbi hetek történéseinek fényében. Habár Angliáért játszani mindig nagy megtiszteltetés, úgy gondolom, hogy tarthatatlan helyzetbe kerülnék a csapatban, és csak megosztanám a játékostársakat" - áll a játékos közleményében.

Bridge hozzátette, nem szeretne zavart kelteni a válogatott soraiban a jelenlétével, és sok sikert kívánt a csapatnak a világbajnokságra.

A Soccernet azt írja, a válogatott vezetői sokáig győzködték a védőt, hogy lépjen túl személyes sérelmein a csapat érdekében, ő azonban erre még a március 3-án esedékes, Egyiptom elleni meccs erejéig sem volt hajlandó, így pedig kizárt, hogy a nyáron hat héten át tolerálná egykori barátja, Terry társaságát. A pályán azonban rövidesen kénytelen lesz szembenézni vele, szombaton ugyanis a Chelsea a Manchester Cityt fogadja.

Bridge döntése után Capello várhatóan Leighton Bainest (Everton) és Stephen Warnockot (Blackburn) hívja be a keretbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről