Vágólapra másolva!
A Videoton két és fél éves szerződést kötött az MTK U21-es válogatott játékosával, Lencse Lászlóval. A Soproni Liga őszi idényében 9 gólt szerző csatár iránt állítólag komolyan érdeklődött a Bajnokok Ligája-résztvevő, izraeli Maccabi Haifa, ám Lencse végül a magyar éllovashoz írt alá.

A Győrben született 21 éves Lencse László első klubja az ETO volt, a 2003-2004-es szezonban a Gyirmót serdülőcsapatában játszott, s egy idény után igazolt az MTK-hoz, ahol 2004-től a Sándor Károly Akadémián pallérozódott. Első jelentős sikere, hogy 18 évesen a kiemelt U19-es bajnokság gólkirálya lett.

2007 augusztusában Hrepka Ádám külföldre igazolását követően került fel a felnőttkeretbe. A 2007-08-as idényben három élvonalbeli mérkőzésen jutott szóhoz, és csapatával megnyerte a magyar bajnokságot.

2006 óta tagja a különböző korosztályos válogatottaknak. Előbb az U19-es csapatban, majd az Egervári Sándor által irányított U21-es együttesben szerepelt.

Lencse a téli átigazolási időszakban - a vidi.hu szerint - a Bajnokok Ligája-résztvevő Maccabi Haifa kívánságlistáján is szerepelt. Bár az izraeli klubbal közel állt a megegyezéshez, végül a Videotont választotta.

A Soproni Liga góllövőlistája, élcsoport:
11 - Artjoms Rudnevs (Zalaegerszegi TE)
10 - André Alves Videoton FC, Nemanja Nikolic (Kaposvári Rákóczi FC), Kabát Péter (Újpest FC)
9 - Lencse László (MTK/Videoton)
8 - Lázok János (Vasas SC)
7 - Sitku Illés (Videoton FC)
Honma Kadzuo (Nyíregyháza Spartacus FC)
Adamo Coulibaly (Debreceni VSC)