Vágólapra másolva!
Bár Huszti Szabolcsot az első félidő végén kiállították, a Zenit 2-1-re nyert a Szpartak Moszkva ellen az orosz labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában, és ezzel a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helyen végzett.

A Zenit számára egyszerű volt a képlet: nyerni kellett a biztos második Szpartak Moszkva ellen ahhoz, hogy meglegyen a BL-indulást jelentő harmadik hely.

Huszti Szabolcs már a negyedik percben besárgult egy szabálytalanság miat, az első félidő végén pedig túl korán végzett el egy szabadrúgást, így megkapta a második figyelmeztetést, vagyis tíz főre fogyatkozott a szentpétervári csapat.

Ennek ellenére még a szünet előtt vezetést szerzett a hazai gárda, Zirjanov 30 méteres szabadrúgásból csavart a jobb sarokba. A második játékrész elején tovább növelte előnyét a Zenit, egy szöglet után a belga Lombaerts fejelt, a gólvonalon álló Bojarincev pedig lyukat rúgott, így a labda a hálóban kötött ki.

A Szpartak a biztos ezsütérem tudatában nem volt túl motivált, és tíz ember ellen sem törte össze magát, igaz, a szépítés azért összejött, Fati fejelt közelről, Malafejev pedig csak beleütni tudott a labdába. A vége 2-1 a Zenitnek, ezzel Huszti csapata begyűjtötte a bronzérmet, és a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat 2010 nyarán.

A másik két magyar érdekeltségű csapat közül a Németh Norbertet foglalkoztató Tom Tomszk kilencedik, Gaál Miklós Amkar Permje tizenkettedik lett.

Az orosz bajnokság végeredménye:
1. Rubin Kazany 63 pont
2. Szpartak Moszkva 55
3. Zenit 54 (48-27)
4. Lokomotív Moszkva 54 (43-30)
5. CSZKA Moszkva 52