Vágólapra másolva!
Először nem állt vesztésre a Debrecen egy meccs félidejében a BL csoportkörében, végül mégis 5-2-es vereséget szenvedett Firenzében, így negyedszerre is pont nélkül maradt. Czvitkovics szerint az olaszok a szünet után negyedóra alatt kivégezték a Lokit, Rudolf pedig azon bosszankodott, hogy már megint indokoltalanul visszahúzódott a csapat. Szélesi büszke az első félidőre, Prandellinek megvalósultak az álmai, a firenzeiek sorfalat álltak a magyar bajnoknak.

"Negyedóra alatt kivégeztek minket" - foglalta össze a lényeget Czvitkovics Péter, aki először próbálkozott ígéretes lövéssel a debreceniek közül, de a budapesti mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem jött össze neki a gólszerzés. "Az első félidő utolsó huszonöt percében jól játszottunk, nem találtak rajtunk fogást, a másodikban viszont az a borzasztó negyedóránk eldöntötte a meccset. A BL-ben szereplő csapatok és köztünk elég nagy különbség van, az lenne a cél, hogy ezt valamelyest csökkentsük."

A találkozó egy sportszerű jelenettel ért véget, a levonulás közben az olasz élcsapat tagjai sorfalat álltak a magyar játékosoknak. "Meglepett, ugyanakkor nagyon jólesett a gesztus, ajándékként kell felfogni, hogy itt játszhatunk, jó lenne jövőre is minimum egy Európa Liga-szereplést összehozni" - értékelt a középpályás, majd gyorsan reagált a saját maga által feldobott magas labdára, és elmondta, ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnének bajnokságot nyerni.

Rudolf Gergely ezúttal is megtette a magáét, ha nem is lőtt olyan szenzációsan nagy gólt, mint Budapesten, de egy kapáslövéssel most is betalált a Fiorentina hálójába, Cesare Prandelli, a hazaiak edzője is elismerően szólt a csatárról, aki mind sebességben, mind technikai tudásban felveszi a versenyt az európai elittel. "Hiába fordultunk döntetlennel, tíz perc alatt három gólt kaptunk, ami rányomta a bélyegét az egész második félidőre. Nem igazán értettem, miért álltunk vissza, próbáltam mondani a többieknek, hogy jöjjenek följebb, úgy a támadás és a védekezés is könnyebb, de nagyon magukra húztuk őket, ebből kaptuk a három gólt a második félidő elején" - zsörtölődött a válogatott támadó. "Többször elkövettük már ezt a hibát, de nem tanultunk belőle. Mindenki számára nagy lehetőség ez a sorozat, hogy megmutassa magát, a BL-re mindeni odafigyel, a meccseken rengeteg menedzser jegyzetel, én is örülök az eddigi két gólomnak, de még jobb lenne, ha a pontokat gyűjtögetnénk."

Forrás: MTI

Szélesi Zoltán nem a megszokott helyén, a védelem jobb oldalán, hanem belül játszott, de gyorsan elvesztette maga mellől Komlósit, a felforgatott hátvédsor pedig ötször adta meg magát az olaszoknak. A válogatottnál is számításba vett játékos szerint a Debrecen büszke lehet az első félidei teljesítményére, amelyet megérdemelten hozott döntetlenre. A második félidőben szerinte gondok voltak a koncentrációval, így végül kijött a tudásbeli különbség, ami szertefoszlatta a pontszerzésről szőtt Loki-álmokat. Szélesi szerint egy vereség után sosem lehet elégedett az ember, még akkor sem, ha a Fiorentina az ellenfél: "nem szeretünk kikapni, aki igen, az adja föl, és akassza szögre a focicipőjét."

Djordje Pantic korábban már belekóstolt a BL légkörébe, de debreceniként először védett a legnívósabb európai kupasorozatban. A szerb kapus érthetően szomorúan emlékezetett az öt bekapott gólra, amely közül a másodikban ő is sáros volt, későn mozdult ki Comotto beadására, így Dainelli meg tudta előzni, és a hálóba fejelt. Pantic szerint a Fiorentina erejét jelzi, hogy minden hibát egyből megtorol és bár vannak egyéniségei, sokkal inkább csapatként nyerik meg a meccset az olaszok, mert mindenki pontosan tudja, mi a feladata.

Akrobatikus Rudolf-gólról ír a Gazzetta

Az olasz lapok szerény terjedelemben foglalkoznak a Loki firenzei vendégjátékával, s kivétel nélkül az Internazionale kijevi győzelme után említik a mérkőzést.

"Közel a továbbjutás" - hirdette címében a Gazzetta dello Sport, amely tudósításában külön említi Rudolf "akrobatikus" mozdulattal szerzett egyenlítő gólját. A torinói, nagyrész Juventusszal foglalkozó Tuttosport három rövid bekezdést szentel a meccsnek, a Loki-csatár nagy pillanata itt is kap egy mondatot. A calciomercato nevű internetes lap Montolivót idézi, aki kötelező győzelemnek nevezi a szerda estit.

A La Stampa nem köntörfalaz: "Prandelli csapata jóval felülmúlja a Debrecent, melynek csak egy pillanatig volt esélye" - írja az újság, hozzátéve, hogy a Fior még sohasem szerzett öt gólt a BL-ben.




Cesare Prandelli, a Fiorentina edzője szerint kissé megnehezítették a saját dolgukat azzal, hogy a vezető góljuk után visszavettek a tempóból. "A Debrecen egyenlített, így a második félidőben erősen kellett kezdenünk, és a játékosoknak ezt tökéletesen sikerült megoldaniuk. A mi csapatunknak végig jó ritmusban kell futballoznia."

Prandelli hozzátette, a Firoentina jelenleg olyan helyzetben van a csoportban, amilyenről a sorozat előtt álmodott. Az A csoportban négy fordulót követően a tízpontos Olympique Lyon már biztosan továbbjutott, míg a kilenc ponttal rendelkező Fiorentina öttel előzi meg a Liverpoolt. A pontnélküli Debrecen már biztosan kiesett.