Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Több kulcsjátékosára sem számíthat a Ferencváros elleni rangadón Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere. A Soproni Liga 8. fordulójának a vasárnapi rangadója 17.30-kor kezdődik a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban. A Fradi-szurkolók többsége szerint a Lokié lesz a három pont.

A Debrecen szerdán - a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójában - Liverpoolban 1-0-s vereséget szenvedett, és a mérkőzésen a magyar bajnok több játékosa is apróbb sérüléseket szedett össze.

"Hogy mennyit vett ki a játékosokból a liverpooli meccs, még nem lehet tudni, majd a mérkőzésen eldől" - nyilatkozta a dvsc.hu-nak Herczeg András klubmenedzser. Hozzátette: nem csak a nagy iramú találkozó, hanem az utazás és a reggeli hazaérkezés is sok erőt kivett a játékosokból. Ezzel együtt bízik abban, hogy megnyeri a Loki a Ferencváros elleni találkozót. "A mérkőzést felfokozott várakozás előzi meg. Sok néző várható, hiszen a Fradival régen játszottunk. Nagyon fontos lenne számunkra, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot."

Előfordulhat, hogy Herczeg András az alapcsapatából hét játékosára sem számíthat. "Sajnos lesznek hiányzóink. Bodnár Lászlónak a bokájával van probléma, Mészáros Norbert a combemelő-izmával bajlódik, Kiss Zoltánnak a térde fáj, Luis Ramos pedig combizomsérülést szenvedett, tehát ők nem valószínű, hogy tudnak játszani vasárnap. Szintén nagy érvágás, hogy a Rudolf Gergely továbbra is sérült, de Szélesi Zoltánra és Máté Péterre sem számíthatunk. A többiek, remélem, hogy rendben lesznek."

Hogy mennyire hosszú a több fronton harcoló Debrecen kispadja, azt jelzi, hogy a fentebb említett játékosok nélkül is igen erős kezdővel állhat ki a magyar aranyérmes vasárnap, akár a következővel: Poleksic - Bernáth, Komlósi, Mészáros, Laczkó (Fodor) - Szakály (Dombi), Czvitkovics, Varga J., Leandro - Feczesin (Oláh), Coulibaly.

A vasárnapi a 70. FTC-DVSC mérkőzés lesz, a Loki 36. alkalommal lesz pályaválasztó. Az ftc.hu számításai szerint a mérleg nyelve a Fradi felé billen: 33 FTC-győzelem, 20 DVSC-siker, valamint 16 döntetlen született eddig, a gólarány 112-74 az FTC javára. A debreceni találkozók mérlege hazai fölényt mutat: a Fradi 9-szer nyert, a DVSC 17-szer és 9 alkalommal megosztoztak a pontokon a csapatok, a gólarány 53-38 a DVSC javára.

A Fradi-szurkolók többsége szerint a Debrecen nyer, legalábbis a zöld-fehérek hivatalos honlapján található szavazás péntek délutáni állása alapján. Az ftc.hu olvasóinak az 58 százaléka úgy gondolja, hogy a Loki nyer, 18 százaléknyian döntetlenre tippelnek, és a voksolók 29 százaléka bízik a vendégdiadalban.

Mindent egy helyen az Eb-ről