Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Szombathelyi Haladás kiesett a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójában, miután az idegenbeli 3-0-s vereséget követően csütörtökön, hazai pályán 0-0-s döntetlent ért el a svéd Elfsborg ellen.

A Szombathelyi Haladás kiesett a labdarúgó Európa-liga-selejtező 2. fordulójában, miután az idegenbeli 3-0-s vereséget követően csütörtökön, hazai pályán 0-0-s döntetlent ért el a svéd Elfsborg ellen.

Csertői Aurél együttese a négy magyar kupacsapatból ezzel az első, amely búcsúzott a nemzetközi porondtól. A zöld-fehérek az első körben a kazah Irtisz Pavlodar még túljutottak, míg mostani svéd riválisuk a következő körben a portugál Bragával találkozik.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Szombathelyi Haladás - Elfsborg (svéd) 0-0
Szombathely, 1500 néző, v.: Ferreira (portugál)
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Irhás, Molnár, Iszlai (Lattenstein, 76.) - Nagy G., Oross (Simon A., 71.), Skriba (Csontos, 90.)
Elfsborg: Covic - Karlsson, Lucic (Andersson, 84.), Wikström, M. Floren - Mobaeck, Svensson (J. Floren, 84.), Danielsson, Nordmark - Ishizaki, Abdic (Johansson, 73.)
sárga lap: Tóth P. (30.), illetve J. Floren (86.), Danielsson (89.)
Továbbjutott: az Elfsborg 3-0-ás összesítéssel

Kényelmes tempóban játszottak a csapatok, az első félidőben a svédek uralták a meccset. A Haladás nem tudott támadást vezetni, a vendégek pedig a számukra kedvező eredmény miatt nem törték össze magukat a nagy igyekezetben, így unalmas, eseménytelen 45 percet láthattak a nézők.

A második játékrészben is a svédek akarata érvényesült, komoly helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A Haladás az utolsó 20-25 percben kapcsolt nagyobb sebességi fokozatba, ám a nagy igyekezet és a minimális mezőnyfölény mindössze néhány távoli lövésben és beívelésben nyilvánult meg. Ezen a mérkőzésen a Haladás egyenlő ellenfele volt az Elfsborgnak, ám a svédek messze nem játszottak olyan agresszíven és gyorsan, mint egy hete hazai pályán.

Mindent egy helyen az Eb-ről