Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
 

Az FC Barcelona elleni elveszített BL-döntő sokak szerint a Manchester United nagy generációjának utolsó tagjai számára egyben a hattyúdal is volt.

A római fináléban Ryan Giggs, akit az év játékosának választottak Angliában, a kezdő tizenegyben szerepelt, de nem tett hozzá túl sokat a csapat játékához.

A másik régi motoros, Paul Scholes csak a kispadon kapott helyet, és csereként beállva a legemlékezetesebb megmozdulása az volt, hogy csúnyán felrúgta a katalánok egyik legjobbját, Andrés Iniestát. Mindkettőjüknek még egy évig szól a szerződésük, és egyre inkább hozzá kell szokniuk, hogy Sir Alex Ferguson csak kiegészítő emberként számol velük.

A hírek szerint ez Scholes számára jelent nagyobb problémát: a vörös hajú középpályás úgy érzi, hogy még legalább egy, teljes értékű szezon "benne van", azonban azt tudja, hogy a Manchester Unitednél ennek kicsi az esélye. Scholes kijelentése állítólag felkeltette a Stoke City mesterének, Tony Pulisnak az érdeklődését, aki szeretné leigazolni a középpályást.

A Stoke nagy meglepetésre újoncként tudott megkapaszkodni a Premier League-ben, és a tréner, akinek jó a viszonya Fergusonnal, úgy véli, hogy a kritikusnak tartott második idényben egy olyan rutinos labdarúgó, mint Scholes, nagyon jól jönne a keretben. Pulis egyéves kontraktust ajánlana fel, azzal a kitétellel, hogy visszavonulását követően Scholes helyet kaphatna a szakmai stábban. Márpedig Scholest érdekli az edzői hivatás, a nyáron meg is kezdi ezirányú tanulmányait, így a Stoke ajánlata vonzó lehet a számára.

A portugál Sporting középpályását, Miguel Velosót a Bolton Wanderers vinné. A Manchester City fiatal walesi csatára, Chad Evans iránt a Stoke City érdeklődik.

A Sunderland magyar kapusát, Fülöp Mártont a görög Panathinaikosz szemelte ki. A Newcastle United nigériai csatárát, Obafemi Martinst a Fiorentinával hozták kapcsolatba.

A Villarreal argentin középhátvédje, Gonzalo Rodríguez 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Girondins Bordeaux fiatal védője, Benoit Tremoulinas 2013-ig írt alá a klubhoz.

A Real Madrid holland középpályása, Rafael van der Vaart iránt a Werder Bremen is érdeklődik. A Deportivo megszerezte a szerb Partizan Beograd brazil középpályását, Jucát.

Az Olympique Lyon kiszemeltje a Siena marokkói középpályása, Huszin Harzsa. Orosz lapértesülések szerint a CSZKA Moszkva középpályása, Jurij Zsirkov a Chelsea-be igazol.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről