Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron szinte biztosnak tűnt, hogy a Liverpool spanyol középpályása, Xabi Alonso elhagyja a Vörösöket. A játékos már szinte mindenben megegyezett a Juventusszal, de a transzfer végül meghiúsult, és Alonso az idény során a liverpooliak egyik legjobbja volt. Rafa Benítez rendre a kezdő tizenegyben küldte pályára, és a spanyol Európa-bajnok mindig kiváló teljesítményt nyújtott - ennek ellenére megint felmerültek távozásának a lehetősége.

Egyes angol lapok szerint annak érdekében, hogy új játékosokat igazoljon, Rafa Benítez hajlandó lenne eladni néhány sztárját, akik közül alighanem Alonso a legkapósabb a játékospiacon.

Az olasz napilap, a Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a Juventus ismét bejelentkezhet a középpályásért, de ennél nagyobb a valószínűsége, hogy a középpályás a Real Madridban köt ki. A királyi gárda nyári elnökválasztásának legesélyesebb jelöltje, Florentino Pérez állítólag Alonsóval szeretne erősíteni, sőt, egyes források szerint már meg is egyezett a labdarúgóval.

A középpályás ügynöke, Ignácio Ibánez nem cáfolta, de nem is erősítette meg ezeket a híreszteléseket, azonban kifejtette: Xabi Alonso legszívesebben maradna jelenlegi csapatánál, és kitöltené szerződését, ami még három évig érvényes - azonban sorsa most a Liverpooltól függ.

További átigazolási hírek:

A Stuttgart a CSZKA Moszkva brazil támadóját, Vágner Love-ot figyeli. A Bayern Münchent a Rennes francia válogatott jobbhátvédjével, Rod Fannival hozták kapcsolatba.

Az Arsenal érdeklődik a Fulham norvég középhátvédje, Brede Hangeland iránt. Az Anderlecht argentin középpályását, Lucas Bigliát az Aston Villa szemelte ki.

A Real Betis a kapusposztra szeretne igazolni, kiszemeltjei között ott van az Atlético Madrid argentin portása, Leo Franco, illetve a Real Madrid lengyel hálóőre, Jerzy Dudek is.

A Hannover bolgár középpályása, Csavdar Jankov a Duisburgba tart.

www.global-soccer.eu