Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
 

A Bayern Münchennél alighanem az utóbbi évek egyik legjobb átigazolásának tartják a francia középpályás, Franck Ribéry szerződtetését, nem véletlenül: az Olympique Marseille-től tavaly nyáron megvett futballista fantasztikusan futballozik, vezérletével a gárda megnyerte a bajnoki címet, a Bajnokok Ligájában pedig már továbbjutott.

Sokak szerint a bajorok gyengébb szezonrajtja is annak volt köszönhető, hogy az első fordulókban Ribéry még nem léphetett pályára az Európa-bajnokságon elszenvedett sérülése miatt. A futballista szerződése 2011 nyaráig érvényes, de a hírek szerint a Bayern menedzsere, Uli Hoeness máris megkezdte a tárgyalásokat a játékos menedzserével a kontraktus meghosszabbításáról.

Erre már csak azért is szükség lehet, mert Ribéry iránt akad érdeklődés külföldről, a pletykák szerint ugyanis a Manchester City januárban érte is bejelentkezik. A manchesteri egyesületnél az augusztusi tulajdonosváltást követően mindenképpen szupersztárok szerződtetése a cél, és Ribéry ebből a szempontból tökéletesen beleillene a sorba - és valószínűleg valamivel olcsóbban megszerezhető lenne, mint a korábban hírbe hozott Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo. Más kérdés, hogy Ribéry elmondása szerint remekül érzi magát Münchenben, és esze ágában sincsen otthagyni a bajorokat.

A Hertha BSC szerb támadóját, Marko Pantelicet a West Bromwich Albion és a Middlesbrough is vinné. A skót Rangers védőjét, Madzsid Bugherrát az Olympique Marseille szemelte ki.

A Borussia Dortmund török középpályását, Nuri Sahint a Recreativo Huelva venné kölcsön. A Werder Bremen érdeklődik a brazil Corinthians középpályása, Fabinho iránt.

A Newcastle United a Fiorentina perui balhátvédjét, Juan Vargast szeretné megszerezni. A Málaga portugál balszélsőjét, Dudát a Sporting CP csábítaná haza.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről