Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United és Rafael Benítez, az FC Liverpool vezetőedzője is üdvözölte Diego Maradona leendő kinevezését az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Az 1986-ban játékosként világbajnok legendát várhatóan kedden mutatják be hivatalosan, de már kinevezése előtt szóba került, hogy Angliába utazik, és megkezdi az Európában szereplő jelöltjeinek megfigyelését. Végül azonban úgy döntött, elhalasztja az útját, melynek során elsőként Carlos Tevezzel és Javier Mascheranóval szerette volna felvenni a kapcsolatot.

"Maradona inspirálóan hathat az argentin csapatra, Carlos Bilardo támogató együttműködésével pedig az ösztönös és virtuóz játék képviselete mellé higgadtság és megfelelő tapasztalat társul" - mondta Ferguson. "Amennyire Carlos Teveztől tudom, valamennyi argentin játékos kitörő lelkesedéssel fogadta a duó várható szerepvállalását."

Hasonló véleményen van a liverpooli Benítez is, sőt mint megjegyezte, alig várja, hogy Maradona látogatást tegyen Liverpoolban. "Beszélgettem Mascheranóval Maradona kinevezéséről, kitörő lelkesedéssel fogadta, rendkívül elégedetten és boldogan vette tudomásul a hírt" - mondta a spanyol tréner. "Diegót nagy örömmel látjuk vendégül az edzőközpontunkban és természetesen bármelyik meccsünkön is. Talán arra is ráveszem, hogy bemutassa nekünk kitűnő rúgótechnikáját egy-két szabadrúgás erejéig."

Benítez arról is beszélt, hogy ilyen kitűnő játékospályafutás után sokszor nagyon nehéz hasonló szintre jutni edzőként - leginkább a túlzott elvárások miatt -, ugyanakkor szerinte Maradona képes lehet új szerepkörében is kiugró eredményeket elérni.