Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Franco Baresi, az AC Milan korábbi világklasszis futballistája szerint klubjánál komoly változások várhatóak, igaz, előbb az Udinese elleni bajnokira kell koncentrálni, mivel vasárnap dől el, hogy a gárda a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, vagy csak az UEFA-kupában indulhat.

"Úgy gondolom, a fiúk átérzik ennek a mérkőzésnek a súlyát és meg is fogják nyerni, de sajnos nem a saját kezükben van a sorsuk" - nyilatkozta az 1977 és 1997 között csak a Milanban szerepelt, 48 éves Baresi, aki jelenleg a Milan U19-es csapatát irányítja. Ő egyike azon keveseknek az európai klubfutballban, akinek számát - azaz a 6-ost - visszavonultatták.

Az AC Milan Junior Camp magyarországi népszerűsítése miatt Budapestre érkezett védő szerint elkerülhetetlen, hogy a csapatban - amely a tavalyi BL-diadalt követően erre a szezonra már nem tudott megújulni - ne legyenek komolyabb változások: "Szerintem a vezetőség biztosan igazol néhány igazi sztárt" - tette hozzá Baresi, aki gyakorlatilag mindent megnyert egyesületével: hatszor volt olasz bajnok (1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996), háromszor nyert BEK-et, vagy Bajnokok Ligáját (1989, 1990, 1994).

A válogatottal már nem volt ilyen szerencséje, miután az 1990-es olaszországi világbajnokságon bronzérmet nyert, négy évvel később az Egyesült Államokban pedig a brazilok elleni döntő büntetőpárbajában hibázott és ezüstérmes lett. "Rengeteg fantasztikus futballistával játszhattam együtt, de ha valakit meg kellene nevezni, akkor elsősorban Marco van Bastent és Ruud Gullitot említeném" - nyilatkozta újságírói kérdésre a 81-szeres válogatott klasszis.


Az elmúlt évek sikerei után már negyedik alkalommal rendezi meg Magyarországon a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan fiataloknak kiírt edzőtáborát, a Milan Junior Campet. A piros-feketék idén meglepetéssel is kedveskednek a magyar szurkolóknak: szombaton és vasárnap a Margitszigeten az egyesület hivatalos élményparkja, a Milan Park vendégeskedik, s megtekinthető lesz a BL-trófea.

A budapesti Milan Junior Campre idén július 7. és 11., valamint július 14. és 18. között kerül sor a Vasas Fáy utcai sporttelepén. A sporttáborban a fiatalok szórakoztató programokkal egybekötött technikai edzéseken vehetnek részt, erőnléti felkészítést és labdarúgó elméleti ismereteket kaphatnak az olasz sztárklub utánpótlás edzőitől.

A három legtehetségesebb labdarúgó a nyár végén a milánóiak otthonába, a legendás San Siro-stadionba látogathat el, ahol találkozhat a nagycsapat játékosaival, valamint egy bemutató mérkőzésen pályára is léphet a fantasztikus arénában. Jelentkezni a www.tensi.hu/milantabor címen lehet a 6 és 16 év közötti játékosoknak, részvételi díj 59 ezer forint.

Az olasz klubot Franco Baresi, az egyesület legendás játékosa képviselte a budapesti sajtótájékoztatón: "Mi sem bizonyítja jobban a 2005 óta Budapesten minden évben megrendezett sporttáboraink sikerét, minthogy az elmúlt három évben közel 1000 magyar fiú és leány vett részt a Milan Junior Camp programjain" - nyilatkozta a korábbi extraklasszis védő, aki 16 évig volt az AC Milan csapatkapitánya, valamint négy évig az olasz válogatotté is.

A margitszigeti hétvégi Milan Parkban a klub minden korosztály számára szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket biztosít rengeteg futballal, a Milan edzőivel, valamint megcsodálhatják azt a trófeát, amelyet a gárda a tavalyi emlékezetes athéni Bajnokok Ligája döntőben nyert el a Liverpool legyőzésével.

Nápolyi vereségével nagy bajba került a Milanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20080511-ez-tortent-a-topligakban-vasarnap.html?pIdx=1

Mindent egy helyen az Eb-ről