Vágólapra másolva!
Arról már korábban hallani lehetett, hogy az Anderlecht egykori szakvezetője, Frank Vercauteren neve felmerült a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, ám nem az ő az egyetlen szakember, akit a Benelux-államokból kiszemelt az MLSZ vezetősége.

A hírek szerint Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megkereste az MTK egykori trénerét, a Chelsea jelenlegi edzőjét, Henk ten Cate-t, ám ő visszautasította az ajánlatot.

A SportWereld információja szerint ugyancsak szóba került Walter Meeuws neve, akit Frank Vercauterennel együtt az Újpest korábbi sportigazgatója, Francois Laureyssen ajánlott.

Meeuws játékosként 52-szer öltötte magára a nemzeti csapat mezét, 1988-ban már a belga válogatottnál, Guy Thys másodedzőjeként dolgozott, , megfordult a Lierse, a St. Truiden, az Antwerpen, a Gent, a Mechelen, és a Lommel csapatánál.

2001-ben igazolt külföldre, ahol többek között a török Genclerbirligi és a marokkói Raja Casablanca együttesét irányította. Utoljára a Beverennél dolgozott.