Vágólapra másolva!
A Bayern München nyáron igazolt két csatárklasszisa, Miroslav Klose és Luca Toni ontja a gólokat, ami a bajoroknál alighanem csak egy játékos karrierjének nem tesz jót. A német válogatottban alapembernek számító Lukas Podolski így ugyanis a kispadra szorult, és a Nationalelfben rendkívül eredményesen futballozó támadónak kissé bizonytalan a jövője a bajoroknál. A lengyel származású, még mindig rendkívül fiatal focista mindenesetre már eddig is eseménydús karriert tudhat maga mögött.

A Podolski családban a sportnak mindig is nagy szerepe volt, hiszen a kis Lukas mamája kézilabdázott, édesapja, Waldemar pedig profi futballista volt.

Idősebb Podolski szintén csatárként játszott, és az 1981-82-es pontvadászatban a ROW Rybnik színeiben 16 találatig jutott a lengyel második vonalban, amivel második lett a góllövőlistán.

Ezt követően le is igazolta őt a patinás Szombierki Bytom, amely 1980-ban még bajnokságot nyert, de négy évvel később kiesett a legjobbak közül, és nem is tudta visszaverekedni magát az elitbe. A család egyébként a Sziléziában fekvő Gliwicében élt, amely már korábban is beírta nevét a világtörténelembe: ez volt ugyanis az a település, amelynek rádióállomásának megtámadása 1939. augusztus 31-én a második világháború kirobbanásához vezetett.

A város akkor Németországhoz tartozott (az első világégést követően népszavazást tartottak, hogy a település lengyel vagy német területre kerüljön, és a voksok 78,7%-a Németországra érkezett), a második világháborút követően azonban Lengyelországhoz csatolták.

Az 1985. június 4-én született Lukas nagyszülei tehát még német állampolgárok voltak, és ez lehetőséget adott a család számára, hogy "kitelepültként" visszatérhessenek az akkori NSZK-ba, ahol törvény rendelkezett arról, hogy az egykori Németországtól a második világháborút követően elcsatolt területeken élőknek, illetve azok egyenesági leszármazottjainak jogában áll visszaköltözniük, és automatikusan meg is kapják a nyugatnémet állampolgárságot.

A Podolski família ezt használta ki 1987-ben, és Gliwicéből a Kölnhöz közeli Bergheimbe települt át, és Lukas is ott kezdett el ismerkedni a labdával. Még csak hatesztendős volt, amikor az FC 07 Bergheim igazolt játékosának mondhatta magát, és amikor csak tehette, akkor focizott.