Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Huub Stevens, a Hamburger SV labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint csapata esélyesként várja a Budapest Honvéd elleni, csütörtökön 20.30-kor kezdődő németországi UEFA Kupa-selejtező visszavágóját, ugyanakkor óriási hibának tartaná, ha játékosai lebecsülnék a magyarokat.

"Az első meccsen elért 0-0 számunkra kedvező eredmény, de nem szabad elbíznunk magunkat, mert egy bekapott góllal nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk" - mondta a holland szakember a találkozót megelőző szerdai sajtótájékoztatón. "Mi vagyunk az esélyesek, ez vitathatatlan, de ez nem jelenti azt, hogy már tovább is jutottunk. Ellenfelünk mindent megtesz majd a továbbjutásért és csak akkor nyerhetünk, ha minden játékosom maximálisan koncentrál az első perctől az utolsóig."

A tréner elárulta: csapata 600 ezer euró prémiumot kap, ha búcsúztatja a kispestieket. Amennyiben a hamburgiak a következő kört is túlélik és bejutnak a csoportkörbe, összesen 3 millió eurót osztanak szét a játékosok között. A magyar együttes tagjai összesen több mint tízmillió forintot kapnának a továbbjutásért.

A pályán minden bizonnyal ott lesz a holland Rafael Van der Vaart, aki az első meccset hátsérülése miatt kihagyta. Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke elfogadhatatlannak tartja a holland válogatott középpályásának viselkedését. A futballista mindenképpen Valenciába akart szerződni a német klubból, ezért még azt is vállalta, hogy a spanyol gárda mezében fényképeztesse magát. A megállapodás végül elmaradt és a játékos Hamburgban folytatja pályafutását.

"Minden futballista közszereplő és ehhez méltóan kell viselkedni" - mondta Blatter a Sport Bild című lapban. "Sajnálom, hogy van der Vaart ezzel nincs tisztában. Az én értékítéletem szerint óriási fegyelmezetlenséget követett el, amikor valenciai mezben fotóztatta magát. Ezzel a tettével az összes hamburgi futballszurkolót megsértette."

Forrás: MTI

Van der Vaart az első felvonást rejtélyes sérülése miatt a lelátóról tekintette meg

Blatter szerint a FIFA az ilyen esetekben nem tehet semmit. "A FIFA nem rendőrség. Semmilyen szabály nem rendelkezik arról, hogy kiről, milyen mezben készülhetnek felvételek. Mindenkinek tudnia kell, meddig mehet el. Az sem kizárt, hogy a holland játékosnak menedzserei vagy ügynökei ajánlották ezt a fényképezést. A futballcsaládnak, játékosokkal, edzőkkel, vezetőkkel, bírókkal együtt 250 millió tagja van az egész világon. Mint minden családban, nálunk is akad néhány fekete bárány."

Mindent egy helyen az Eb-ről