Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A hazai bajnokságokban nyújtott eddigi teljesítmények alapján rendkívül nehéz este elé néz a Premier League-ben csak 17. Newcastle United, amely a Serie A-ban második Palermo otthonában lép pályára a labdarúgó UEFA-kupa H csoportjának második fordulójában.

A szicíliaiak kilenc találkozójukon 21 gólt szereztek az olasz pontvadászatban, s ezzel a legeredményesebbek a mezőnyben, az angoloknak viszont éppen a védelem gyengesége okozza a legtöbb gondot, így vannak, akik úgy gondolják, a házigazdák "kitömik" majd riválisukat.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte a csoportszakaszt, a Palermo hátrányból fordítva nyert 2-1-re az Eintracht Frankfurt vendégeként, a Newcastle pedig a Fenerbahcét gyűrte le 1-0-ra. A sorozatot 1992-ben megnyerő Ajax Amsterdam - miután az első játéknapon szabadnapos volt - most mutatkozik be az F csoportban, azt az Austria Wient fogadja, amelyről nincsenek kellemes emlékei.

A két együttes legutóbb az 1989/90-es UEFA-kupában találkozott egymással, s a párharc nyomán a hollandokat egy évre eltiltották az európai porondtól, miután a bécsiek kapusát, Franz Wohlfahrtot a lelátóról megdobták egy fémrúddal.

A Dinamo Bucuresti is most lép először pályára a csoportszakaszban, s feltett szándéka, hogy a török Besiktas ellenében is megőrizze idénybeli tökéletes mérlegét. A románok eddigi 13 bajnokijukat egytől egyig megnyerték, s emellett az UEFA-kupában és a hazai kupában is veretlenek.

Mindent egy helyen az Eb-ről