Vágólapra másolva!
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS idén először lehetőséget biztosít a szurkolóknak arra, hogy megválasszák az aktív, illetve a közelmúltban visszavonult játékosok közül a legnépszerűbbet.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a voksot nem feltétlenül a legjobbnak tartott futballistára kell leadni, hanem arra, akit az adott drukker a leginkább kedvel.

Az IFFHS egy harminc játékos nevét tartalmazó listát állított össze, a szavazatokat a szervezet honlapján (www.iffhs.de) lehet rögzíteni, január 8-ig. A végeredményt az aznap esedékes salzburgi futballgálán hozzák nyilvánosságra.

A lista:
David Beckham (angol), Michael Ballack (német), Rafael Márquez (mexikói), Gianluigi Buffon (olasz), Cafú (brazil), Hernán Crespo (argentin), Cristiano Ronaldo (portugál), Luis Figo (portugál), Alessandro Del Piero (olasz), Didier Drogba (elefántcsontparti), Samuel Eto'o (kameruni), Steven Gerrard (angol), Ryan Giggs (walesi), Thierry Henry (francia), Kaká (brazil), Oliver Kahn (német), Miroslav Klose (német), Frank Lampard (angol), Nakamura Sunszuke (japán), Pavel Nedved (cseh), Fabio Cannavaro (olasz), Raúl (spanyol), Juan Román Riquelme (argentin), Roberto Carlos (brazil), Ronaldinho (brazil), Ronaldo (brazil), Andrij Sevcsenko (ukrán), Francesco Totti (olasz), Ruud van Nistelroy (holland), Zinedine Zidane (francia).