Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Bizonyos ázsiai országokban a patkány köztiszteletnek örvendő állatnak számít, de Indiában néhány éve a futballszurkolók bizony átkozták azt az apró rágcsálót, amely közel félórás szünetet okozott az India-Japán mérkőzésen.

A calcuttai Salt Lake stadionban mintegy 110 ezren figyelték a találkozót, amikor a második félidő közben egyszer csak áramszünet miatt sötétségbe borult az aréna. Mintegy 30 percen keresztül állt a játék, mire sikerült megjavítani a meghibásodást, és a japánok végül 4-0-s győzelmet arattak.

Nem csoda, hogy a távol-keletiek mesterét, a brazil Zicót nem zavarta különösebben a dolog, az indiaiak szövetségi kapitánya, Stephen Constantine viszont igyekezett maximálisan kihasználni ezt a szokatlan jelenséget a magyarázkodásra. "A hosszú kényszerszünet miatt elveszítettük a koncentrációnkat" - mondta.

Mint kiderült, az áramszünet okozója egy közönséges patkány volt, ami bemászott az egyik kapcsolószekrénybe, és ott elrágott egy vezetéket, amely a jelek szerint túlságosan is fontos volt.

Mindent egy helyen az Eb-ről