Vágólapra másolva!
A magyar válogatott kedden megkezdte felkészülését a tatai edzőtáborban a szombati Törökország elleni és a jövő szerdai, máltai Eb-selejtezőre. Détári Lajos szerint ha a csapat a bosnyákok ellen teljesítményt nyújtja, úgy sikert arathat, és a többsége optimista annak a több mint tízerer olvasónknak is, akik eddig szavaztak az [origo]-n a következő két mérkőzés kimenetelére.

A szavazók csaknem egyharmada véli úgy, hogy válogatottunk tartani fogja a bosnyákok elleni jó formáját, a törököket és a máltaiakat is legyőzi, begyűjtve mind a hat pontot. Ők töretlenül bíznak a jó szereplésben, függetlenül attól, hogy éppen ki az ellenfél. További tizenöt százalék szerint nyerünk a törökök ellen, Máltán viszont be kell majd érnünk a döntetlennel. Máltai sikerre, így három pont elérésére tartja képesnek Bozsik Péter csapatát a válaszadók negyede, többen azonban már nem hisznek a sikerben, a két vereségre számítók aránya 15,6 százalék. Minden tizedik szavazó szerint összesen egy pontot, négy százalék szerint mind a két találkozón döntetlent fog elérni nemzeti csapatunk.

Tatán eközben folyik a felkészülés. A keretből a zalaegerszegi Molnár Balázs és Sebők Vilmos kisebb sérüléssel bajlódik, a keret többi tagja kedden délelőtt tíz órakor könnyed, ráhangoló futóedzésen vett részt - ez három kört jelent a tatai edzőtábor mellett található tó körül. A délután folyamán a regenerálódásé volt a főszerep a következő gyakorlásig, amelyet 17 órától tartott Bozsik Péter szövetségi kapitány.

Az első edzés előtt Király Gábor visszautalt a norvégok elleni vereségre, a válogatott teljesítményét azon a mérkőzésen egy erős vizsgadrukkban szenvedő, bizonyítani akaró diákhoz hasonlította, aki rossz tételt húz, minden esélyét elveszítve ezzel a jó szereplésre.

Dárdai Pál már arról beszélt, hogy a nemzeti csapat igazi arcát Boszniában mutatta meg, és ha nem is mindig sikerül begyűjteni a három pontot, nagyon fontos a csapat jó játéka, hogy a lefújást követően emelt fővel hagyhassa el a pályát.

A csapatkapitányhoz hasonlóna Détári Lajos is a Zenicában aratott győzelemmel példálózott: "Nagyon jó csapat ellen játszunk szombatunk, így természetes, hogy nehéz mérkőzésre számítunk, ám ha a válogatott a bosnyákok elleni teljesítményt nyújta, úgy nem lesz probléma" - mondta a nemzeti csapat edzője.