Vágólapra másolva!
A labdarúgás szereplői (játékosok, edzők, klubelnökök) gyakran keresnek az égieknél is segítséget céljaik eléréséhez, és nem egyszer előfordul, hogy különböző áldozatokat ajánlanak fel arra az esetre, ha sikerült megvalósítaniuk célkitűzésüket.

Így tett néhány éve a francia Montpellier SC mestere, Gérard Bernardet is, aki, amikor csapata 1-0-s vereséget szenvedett az AC Ajacciótól, és ezzel az utolsó előtti helyre esett vissza a tabellán, kijelentette: ha sikerül kiharcolniuk a bennmaradást, akkor a szezon végeztével elbiciklizik a lourdes-i zarándokhelyre, merta focisiker valóságos csoda lenne. Nos, a Montpellier alaposan összekapta magát a hátralévő fordulókban, mérkőzéseinek felét megnyerte, és végül simán bennmaradt a legjobbak között, Bernardet pedig nem feledkezett meg a fogadalmáról.

A tréner asszisztensével, Pascal Baillsszal együtt kerékpárra pattant, és három nap alatt letekerték a Montpellier és Lourdes közötti, mintegy 400 kilométeres távolságot. "Azt hittük, hogy valamivel könnyebb lesz, de sokat szenvedtünk. A legnehezebb mindig az ebéd utáni első tíz kilométer volt" - árulta el a szakvezető.

Van, ahol másmilyen égi hatalmakban bíznak, ráadásul a segítséget nem is mindig szándékosan kérik. A norvég élvonalban szereplő Sogndal IL vezetősége például meglepve tapasztalta, hogy a klub otthonául szolgáló Fosshaugane-stadion falára egy éjszaka alatt közel száz példányban felfestették a hatvanas évek legendás rockzenekarának, a Doors énekesének, Jim Morrisonnak az arcképét. Az egyesület már nem tudta az összes képet eltávolítani a következő hazai mérkőzésig, de az 1971-ben elhunyt énekes szelleme segítette a gárdát, hiszen az 5-0-s győzelmet aratott az Odd Grenland ellen.