Vágólapra másolva!
Télen Európa nagy részében szünetet a bajnokság, Nagy-Britanniában azonban olyankor sincsen megállás, az angol, skót, ír és walesi csapatoknak még karácsonykor és újévkor is pályára kell lépniük. Mindez persze nem jelenti azt, hogy arrafelé télvíz idején is tökéletesek a körülmények, így előfordul, hogy egy-egy mérkőzést nem tudnak lejátszani.

Ez történt az UniBond Division One nevű amatőrbajnokságban is, ahol a Stocksbridge Steels-Witton Albion találkozót ugyan elkezdték, de fél óra elteltével a játékvezető úgy döntött, hogy a hatalmas köd miatt nem érdemes folytatni, és lefújta a meccset. Erről azonban sajnos nem mindenki értesült: a Stocksbridge kapusa, Richard Siddall ugyanis nem hallotta a sípszót, és mivel kapujából nem nagyon látott tovább saját tizenhatosánál, ezért úgy vélte, hogy a mérkőzés még mindig tart, és rendületlenül állt a kapuban.

A portásnak az sem volt furcsa, hogy percek óta a közelébe sem került a labda - rendkívül optimistán úgy fogta fel a dolgot, hogy csapata minden bizonnyal gőzerővel támad. Siddall körülbelül tíz percig álldogált teljesen egyedül a pályán, amikor egy hazafelé tartó szurkoló figyelmeztette, hogy a mérkőzést már lefújták. Mindeközben a csapat rég az öltözőben volt, és el sem tudták képzelni, hogy hol lehet a kapusuk.

A gárda edzője, az egykoron a Sheffield Wednesdayben profiskodott Wayne Biggins így emlékszik vissza a történtekre: "Halvány elképzelésünk sem volt, hogy hol lehet, amíg egyszer csak egyikünk a fejéhez nem kapott: "lehet, hogy még mindig a pályán van!" Maga a szenvedő fél is elismerte, hogy a történet igencsak hihetetlenül hangzik. "Én csak vártam, hogy végre a közelembe kerül egy játékos a ködön keresztül. Amikor senki sem jött, azt hittem, hogy mindenki a másik térfélen küzd a labdáért. De el kell hogy mondjam, nem csak én zavarodtam meg: néhány drukker a kapum mögött szintén nem tudta, hogy a meccset lefújták, és folyamatosan biztatták az ellenfelet" - mondta kissé elpirulva Siddell. Hiába, a ködös Albion...