Vágólapra másolva!
A múlt hónapban meglehetősen nagy nyilvánosságot kapott, amikor az AS Roma középpályása, Daniele de Rossi az FC Messina elleni bajnokin bevallotta a játékvezetőnek, hogy kézzel ütötte be a labdát a kapuba. A sportszerű cselekednek a minap Mexikóban akadt párja, ahol a Cruz Azul argentin támadója, César Delgado árulta el a bírónak, hogy nem szabálytalankodtak vele szemben - pedig a sípmester már tizenegyest ítélt.

A múlt hét végén a mexikói clausura 12. fordulójában a Cruz Azul a Necaxa ellen lépett pályára, és gyorsan meg is szerezte a vezetést, de a hazai gárda tovább rohamozott. A 35. percben az együttes argentin légiósa, César Delgado kapott egy remek labdát, és egyedül húzott a kapura.

A vendégek portása, Iván Vázquez kivetődött elé, a következő pillanatban pedig a Chelito becenévre hallgató támadó a földre került - a bíró, Hugo León Guajarado pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott.

A Necaxa játékosai természetesen azonnal körbevették a játékvezetőt, és egy emberként bizonygatták, hogy a kapus bizony hozzá sem ért a csatárhoz. A bíró erre kiballagott a partjelzőhöz, hogy megtárgyalják az esetet, ám egyszer csak maga Delgado is ott termett az asszisztensnél, és látványos magyarázni kezdte - hogy a kapus valóban nem szabálytalankodott vele! Így aztán Guajarado nem tehetett mást, mint hogy visszavonta korábbi ítéletét, és a kirúgás mellett döntött.

A lefújást követően a riporterek persze azonnal megrohanták az argentint, aki a következőket mondta az esetről: "Minden nagyon gyorsan történt. Amikor elestem, láttam, hogy a bíró tizenegyest ítél, és azonnal szóltam neki, hogy nincsen igaza, mert nem történt szabálytalanság. Igazából nem is gondolkoztam a dolgon, természetes reakció volt ez a részemről. Azt hiszem, helyesen cselekedtem".

Delgado azonban nem ezért vált főszereplővé a találkozón, még ha leginkább sportszerű tettéről is beszéltek a lefújás után. A végeredmény ugyanis 3-1 lett a Cruz Azul javára, és az argentin támadó két gólt is szerzett. Ez már csak azért is nagyon fontos volt a számára, mert a találkozóra éppen kislánya, Dulcinea második születésnapján került sor, és előzetesen megígérte a lányának, hogy két találattal fogja ünnepelni az alkalmat.

A második gólnál egyébként sárga lapot is kapott - mivel a fejére húzta a mezét, amely alatt egy bátorító üzenet szerepelt a River Plate-ben légióskodó támadónak, Luciano Figuerónak, aki a múlt hónapban súlyos térdsérülést szenvedett, és ezért féléves pihenőre kényszerült, vagyis a világbajnokságot is kénytelen kihagyni.