Vágólapra másolva!
Ami a hétvége futballkínálatát illeti, a Real Madrid-FC Barcelona párosításnál nehéz jobbat ajánlani, de azért az AS Roma-Juventus, a Fiorentina-AC Milan vagy a Chelsea-Newcastle találkozó sem ígérkezik érdektelen összecsapásnak.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Borussia Dortmund vendége lesz a Bundesliga 13. fordulójában. A fővárosiak jelenleg ötödikek a tabellán, a Borussia tizedik. Az előző szezonban mindkét mérkőzést a dortmundiak nyerték: saját stadionjukban 2-1-re, idegenben 1-0-ra bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

A listavezető Bayern München Bielefeldbe látogat, ahol az utóbbi öt mérkőzésen mindössze egyszer tudott győzni: még 1999-2000-ben, 3-0-ra. A legizgalmasabb meccset hét éve játszotta a két együttes, amikor úgy alakult ki a 4-4-es végeredmény, hogy Lothar Matthäus révén a 89. percben mentett pontot a bajor együttes. A hazaiaknál Gabriel, Kauf, Porcello, Kucera és Trajanov hiányzik, a Bayernben Salihamidzic és Santa Cruz nem teljesen egészséges.

Kevés gárda ellen negatív a Werder Bremen hazai mérlege, a jelenlegi élvonalbeli riválisok közül egyedül a Wolfsburg mondhatja el nyugodt szívvel, hogy érdemes a Weserstadionba látogatnia. A Farkasok legutóbbi bajnokin 2-1-re nyertek, az október 25-i kupameccsen viszont a Werder jutott tovább - igaz, csak tizenegyesekkel.

Szabics Imre csapata, az éppen bentmaradást jelentő 15. helyet elfoglaló 1. FC Köln a 4. Schalke 04 együttesét fogadja. A magyar válogatott támadó nyáron Stuttgartból érkezett Kölnbe, de lágyéksérülése miatt eddig egyetlen tétmeccsen sem játszhatott. A játékos már egészséges és bízik benne, hogy mielőbb lehetőséget kap a bizonyításra. A kölniek legutóbb 1996. október 26-án nyertek a Schalke ellen (3-1).

Lisztes Krisztián csapata, a hazai pályán még veretlen Borussia Mönchengladbach a Bayer Leverkusent fogadja. A Leverkusen az előző fordulóban a Borussia Dortmund elleni 2-1-es győzelmével szakította meg hatmeccses nyeretlenségi sorozatát.

(MTI) / [origo]