Vágólapra másolva!
Nemzeti Sport Online

Néhány gonddal kevesebb nyomasztja majd Bryan Robson vállát, a West Bromwich menedzsere ugyanis várhatóan négy újabb játékosát bevetheti a hétvégi, West Ham United elleni bajnokin. Jó hír, hogy Gera Zoltán teljesen felépült ágyékhúzódásából, mellette Martin Albrechtsen, Diomansy Kamara és Kevin Campbell is visszatérhet a csapatba.

Az angol labdarúgó-bajnokságban idén meglehetősen gyengén szereplő West Bromwich Albion a hétvégén hazai pályán sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Newcastle-től. Bryan Robson azon a mérkőzésen meglehetősen tartalékosan volt kénytelen felküldeni együttesét, mivel több alapembere is sérülés, illetve egyéb okok miatt hiányzott.

A hétvégi, West Ham elleni találkozóra ellenben már kellemesebb gondjai lehetnek az egykori világklasszis futballistának, hiszen négy alapembere újra a rendelkezésére állhat. Nagy örömünkre közülük az egyik Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki kézműtétei és lágyéksérülése miatt az elmúlt hetekben nem volt bevethető.

A 26 éves játékos még az előző bajnokság utolsó fordulójában sérült meg a kezén, amikor a Portsmouth hálóőre, Jamie Ashdown egy kifutás után véletlenül rálépett a kézfejére, és abban eltört egy csont. Hiába műtötték meg a sérült testrészt, a seb többször is elfertőződött, s ez is gátolta a magyar futballistát a játékban. Ráadásul az utolsó két válogatott vb-selejtező előtt Gera egy lágyéksérülést is összeszedett, így Lothar Matthäus együttese nélküle volt kénytelen pályára lépni a bolgárok és a horvátok ellen.

A hírek szerint Gera már a Newcastle ellen bevethető lett volna, ám a játékos honlapunknak akkor elmondta, hogy még nem egészséges, nem fog játszani a Szarkák ellen.

Most azonban Bryan Robson újra számolhat vele, s Gera mellett a combsérüléssel bajlódó Martin Albrechtsen is a kezdőcsapat tagja lehet a Kalapácsosok ellen. A dán védő várhatóan visszaveszi a helyét Ricardo Scimecától. Újra a keretben van Diomansy Kamara is, akinek múlt héten megszületett a gyermeke, ezért Robson elengedte őt a csapattól. Kérdéses ellenben még Kevin Campbell játéka, az csak a mérkőzés előtt nem sokkal dől el, hogy a rutinos center tudja-e vállalni a találkozót.

Kapusposzton várhatóan továbbra is a lengyel Tomasz Kuszczak élvezi a bizalmat, mivel Chris Kirkland sérülése továbbra sem jött rendbe.

Bryan Robson elmondta, hogy nagyon örül a sérültek visszatérésének, velük várhatóan acélosabb lesz az együttes, mint a Newcastle ellen. A West Bromwich jelenleg a 17., míg az újonc West Ham United a 9. helyet foglalja el a tabellán.