Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2004. október 4-10.)

Az elmúlt hét a világbajnoki selejtezők jegyében telt el, az összes kontinensen pályára léptek a csapatok a németországi vb kvalifikációs sorozatában. A középpontban persze az európai és a dél-amerikai összecsapások voltak, és álomcsapatunk tagjai is ebből a két régióból kerültek ki.
Shay Given (Írország): Az írek a franciák otthonában léptek pályára, és a gól nélküli döntetlennel elégedettek lehettek. Az egész csapat jól futballozott, de a kapusnak, Givennek több bravúros védést is be kellett mutatnia annak érdekében, hogy az együttes kapott gól nélkül utazhasson haza.
Dario Srna (Horvátország): A horvátok jobbhátvédje a bolgárok elleni rangadó főhőse volt, hiszen az első félidőben két gólt is szerzett: egyet szabadrúgásból, egyet pedig tizenegyesből. Igaz, ez a két találat sem volt elég a győzelemhez, de ahhoz nem férhet kétség, hogy Srna csapata legjobbja volt a találkozón.Rio Ferdinand (Anglia): A brit házirangadón az angolok simán nyertek a walesiek ellen, és a hazai együttesből több futballista is kitűnő teljesítményt nyújtott, de a drukkerek talán a középhátvéd Ferdinand remek játékának örültek a legjobban. Elvégre a bekk közel egyéves eltiltást követően tért vissza a pályára, ám egyáltalán nem látszott meg rajta a hosszú kényszerszünet.Bostjan Cesar (Szlovénia): A szlovének védője ugyan csak alig több mint negyedórát töltött a pályán az olaszok ellen, mégis ő lett a mérkőzés főhőse. Cesarnak ugyanis ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy győztes gólt fejeljen a taljánok kapujába, arról nem is beszélve, hogy elsődleges feladatát, vagyis a védekezést is remekül megoldotta.John Arne Riise (Norvégia): A vikingek a skótok otthonában vendégeskedtek, és 1-0-s győzelmüknek köszönhetően jelentősen javítottak helyzetükön. A találkozón a skandinávok egyik legjobbja a balhátvéd Riise volt, aki amellett, hogy a védekezésben tökéletesen megoldotta feladatát, rengeteget ment előre a támadásokkal.
Miroslav Karhan (Szlovákia): Északi szomszédunk meglehetősen jól áll csoportjukban, négy mérkőzésen tíz pontot ért el. A hét végén az Eb-résztvevő lettek voltak a vendégeik, és a szlovákok a második félidőben fordítva meg is nyerték a találkozót. A csapatkapitány Karhan a maga két góljával és csupaszív játékával jelentősen hozzájárult a diadalhoz.Kaká (Brazília): A selecao az utóbbi időben sokat fejlődött Venezuela vendége volt a hét végén, de nem okozott különösebb gondot a három pont begyűjtése a számára. Az egyik főszereplő a meccsen a válogatottba a kisebb száműzetés után visszatérő Kaká volt, a Milan középpályása kétszer is betalált.Yossi Benayoun (Izrael): A legkiegyensúlyozottabb európai csoportban az izraeliek közel álltak ahhoz, hogy az élre ugorjanak, ám végül nem sikerült nyerniük hazai pályán Svájc ellen. Pedig a csapat játékmestere, a Spanyolországban légióskodó Benayoun mindent megtett a győzelemért, ő szerezte a szentföldiek mindkét gólját.Thomas Beck (Liechtenstein): A hét vége legnagyobb szenzációja a liechtensteiniek Portugália elleni pontszerzése volt, főleg, hogy a luzitánok a szünetben már 2-0-ra is vezettek. A második játékrészben azonban a bal oldali középpályás, Thomas Beck vezérletével a miniállam egyenlíteni tudott: a játékos egy gólpasszal és egy góllal járult hozzá a sikerhez.
Luciano Figueroa (Argentína): Az argentin kispadján új szövetségi kapitány mutatkozott be José Pekerman személyében, és a szakember debütálása jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a gauchók magabiztosan verték az ősi rivális Uruguayt. A mérkőzés egyik főhőse a csatár Figueroa volt, aki kétszer volt eredményes, és főleg első találata sikeredett rendkívül látványosra.Ronaldo (Brazília): A Fenomént az utóbbi időben rengeteg kritika érte a Real Madridban nyújtott gyengébb teljesítménye miatt, ám a válogatott mezben a csatár nem okozott csalódást. A Venezuela elleni találkozón a brazilok egyik legjobbja volt, két gólja mellett még számtalan gólhelyzetet teremtett saját maga és a többiek számára.


Mindent egy helyen az Eb-ről