Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét rengeteg barátságos mérkőzése közül csak kevésnek volt valódi értéke, így aztán nem csoda, hogy elsősorban nem ezek alapján válogattuk ki álomcsapatunk tagjait. Érdekesség, hogy a tizenegyben két olyan focista is van, aki a brazil együttesel pályára lépett a Puskás Ferenc-stadionban: Dida és Ronaldinho.
Dida (brazil, AC Milan): A brazil hálóőrnek sem a hétközi, magyarok elleni válogatott meccsen, sem pedig az AS Roma elleni rangadón nem volt sok dolga. Hogy mégis őt választottuk be a hét álomcsapatába, az szinte emberfeletti bátorságának köszönhető: a Róma ultrái kétszer is megdobták őt, ám mégis visszaállt a kapuba, és az sem jutott eszébe, hogy eljátssza a nagy halált.
Curro Torres (spanyol, Valencia CF): A valencia gárda előtt nagy lehetőség adódott azzal, hogy a Deportivo legyőzte a Real, és a klub nem is hagyta kihasználatlanul a sanszot: a Betis elleni diadallal immár négy pont a csapat előnye. A meccsen a jobbhátvéd, Curro Torres volt a mezőny egyik legjobbja, és nem csak a gólja, hanem pazar játéka miatt is.Mehdi Meniri (algériai, FC Metz): A metzi együttes menekül a kiesés elöl a francia pontvadászatban, a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, és a hét végén az esélyesebbnek tartott Marseille otthonában is nyerni tudott. Itt a mindent eldöntő találatot az algériai középhátvéd, Meniri szerezte, aki pár héttel korábban szintén három pontot érő gólt fejelt.Manuel Belleri (olasz, Empoli FC): A Serie A-ban is rendkívül éles a kiesés elleni küzdelem, és az Empoli a hét végén nagy lépést tett a bennmaradás felé a Bologna legyőzésével. A találkozón a hazaiak első gólját a középhátvéd Belleri szerezte, akinek ez volt az első találata a legjobbak között.Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes ugyan kissé tartalékosan állt fel a Real Madrid ellen, hiszen már a Depornak, már a BL-elődöntőre is gondolnia kellett, de így is legyőzte a királyi gárdát. A második találatot a balhátvéd Capdevila érte el egy bődületes szabadrúgásból, de a focista enélkül is a mezőny egyik legjobbja lett volna.
Kim Källström (svéd, Stade Rennes): A háromkoronásoknál a múlt hét fő híre Henrik Larsson visszatérése volt, pedig a skandinávok legalább ennyire örülhetnek fiatal középpályásuk, Källström remek formájának is. A focista ugyanis mind a hétközi, Portugália elleni válogatott meccsen, mind a hét végi bajnokin betalált, és ha így folytatja, akkor az Európa-bajnokságon is nagyot robbanthat.Mihaita Paunel Plesan (román, Universitatea Craiova): Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja a román válogatott németek feletti 5-1-es győzelme volt. Ezen a meccsen a hazaiak egyik legjobb focistája a játékmester Plesan volt: ő rúgta az első találatot, és végig remekül fogta össze a csapatot. A mindössze 21 esztendős játékmester a hét végén, a bajnokságban is eredményes tudott lenni.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): Az elmúlt héten a magyar szurkolók egy része élőben is megtapasztalhatta, hogy miért tartják Ronaldinhót jelenleg a világ egyik legjobb formában lévő játékosának. A brazil sztár a Puskás Ferenc stadionban is varázsolt, de igazi értéke az Espanyol elleni bajnokin nyújtott teljesítményének volt, ahol tétmeccsen szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt  utóbbit sarokkal.Boudewijn Zenden (holland, Middlesbrough FC): Az Oranje egy másik Eb-résztvevőt, a görög együttes győzte le rendkívül simán a múlt héten, és a hollandok legjobbja a találkozón a balszélső Zenden volt, aki egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a diadalból. A focista a hét végén a Middlesbrough-ban sem játszott rosszul, és nem rajta múlott, hogy csapata 2-0-s vereséget szenvedett a Liverpooltól.
Samuel Eto'o (kameruni, RCD Mallorca): A támadónak pályára sem kellett lépnie ahhoz, hogy élete egyik legnagyobb sikerét érje el, hiszen szombaton kapta meg az elmúlt év legjobb afrikai játékosának járó díjat. Eto'o másnap aztán méltóképpen ünnepelte a trófeát, hiszen a Málaga elleni bajnokin kétszer is betalált, amivel győzelemhez, és könnyen lehet, hogy bennmaradáshoz segítette csapatát.Iván Kaviedes (ecuadori, Barcelona SC): A Libertadores-kupában a múlt héten amolyan pótselejtezőt rendeztek a legrosszabb csoportmásodikok között, és az ecuadori Barcelona SC ellenfele a venezuelai Maracaibo volt. Némi meglepetésre az utóbbi gárda szerzett vezetést, de az első félidő utolsó öt percében az Európát is megjárt Kaviedes mesterhármast ért el, amivel a legjobb 16 közé lőtte csapatát.




Mindent egy helyen az Eb-ről