Vágólapra másolva!
A francia bajnokság élmezőnyében az elmúlt években jól megszokott csapatok szerepelnek, az egyetlen kivételt talán az RC Strasbourg jelenti, amely az előző idényben újoncként végül 13. lett, de most meglepően jól szerepel. Igaz, a nyáron nagy változások történtek a klubnál: az egyesület új tulajdonos kezébe került, és a kispadon is új szakember ül, ami egyelőre csupa kedvező hatást hozott.

Az RC Strasbourgot még 1997-ben vette meg az IMG-McCormack nevű cég 760 ezer eurónak megfelelő összegért, és az elsősorban az amerikai sportmenedzselésben járatos vállalat európai vezetői akkor nagyon fogadkoztak, hogy igazi sztárklubot faragnak az elzásziakból, ígéretük szerint 23 millió eurót akartak költeni a csapatra.

Azt nem tudni, hogy ebből mennyi valósult meg, de az tény, hogy a Strasbourg még francia szinten sem lett nagycsapat, és 2001-ben kiesett az élvonalból, igaz, ugyanabban az évben megnyerte a francia kupát. A feljutás ugyan azonnal sikerült, de az IMG-nél egyre inkább csak tehernek érezték a francia klubot, különösen, hogy a cég alapító atyja, Mark McCormack súlyos betegsége miatt kórházba kényszerült (a 72 esztendős üzletember januárban szívrohamot kapott).

Az IMG szerencséjére volt érdeklődő az egyesület iránt, egy helyi üzletemberekből álló csoport (vezetőjük a 41 esztendős Patrick Adler volt) ugyanis szívesen megvette volna a csapatot. Az új befektetők között egyébként ott volt a csapat menedzsere, az egykori válogatott futballista, Marc Keller, aki belső információkkal tudott szolgálni a klub ügyeiről, így az új tulajdonosok valószínűleg nem kockáztattak sokat, és biztosra mentek: májusban meg is kötötték az üzletet, vagyis az RC Strasbourg új kezekbe került.

Az új vezetőség első feladata pedig az volt, hogy edzőt keressen, mivel a korábbi szakvezető, a csapatot az élvonalba feljuttató és ott benn tartó Iván Hasek már korábban bejelentette, hogy távozik a klubtól. A teljes szakmai átrendeződést tehát az új tréner kinevezése valósította meg, és az elnökség némi kockázatot vállalt azzal, hogy Antoine Kombouarét nevezte ki, hiszen az egykori kiváló futballista korábban még sohasem dolgozott az élvonalban.

Az új-kaledóniai születésű szakember játékos-pályafutása során megfordult az FC Nantes-ban, a Toulon SC-ben és a Paris SG-ben is, külföldi csapatai közé pedig az FC Sion és az Aberdeen FC tartozott. Miután szögre akasztotta futballcipőjét, a párizsiak szakmai stábjában kapott munkát, és az elmúlt idényben a fővárosi egyesület tartalékcsapatát trenírozta, nem is rosszul, hiszen a gárda megnyerte a francia negyedik vonal A csoportjának küzdelmeit.