Vágólapra másolva!
Az 1992-1993-as sorozattal indult Bajnokok Ligájában eddig egy magyar csapat jutott a főtáblára, a Ferencváros nyolc évvel ezelőtti bravúrját megelőzően és azt követően szerény a mérleg. Az MTK FC szerdán este teheti meg az első lépést az elitmezőny felé, a selejtező második fordulójának első mérkőzésén a HJK Helsinki lesz az ellenfél a Hidegkuti-stadionban.

Kedd délután a Sportfive arról tájékoztatta az MTK-t, hogy a folyamatos tárgyalások ellenére nem tudott megegyezni a Magyar Televízióval a HJK Helsinki elleni szerda esti Bajnokok Ligája selejtező közvetítéséről, így szinte biztos, hogy a szurkolók csak a Hidegkuti-stadionban tekinthetik meg élőben az összecsapást.

A klub a marketingcéggel áll kapcsolatban a hazai pályán sorra kerülő európai kupamérkőzések sugárzási jogainak értékesítésével kapcsolatban. A Sportfive nem tudta elfogadni az MTV-től érkezett ajánlatot. A távirati iroda információi szerint az MTV-n kívül egyik csatorna sem jelezte érdeklődését az élő közvetítés iránt.

A Magyar Rádió ugyanakkor beszámol a selejtező második fordulójának első összecsapásáról, a közvetítés 20:30 órakor kezdődik a Petőfin.

A mérkőzésre szerdán este hat órától válthatnak jegyet az érdeklődők. Az MTK honlapjának a tájékoztatása szerint a bérlettel rendelkező szurkolók már három órától megválthatják belépőjüket a Hidegkuti-stadion 3. pénztárában. A fedett tribünre 2500 forintba, az A teraszra és a B lelátóra 1500-ba kerülnek a jegyek.