Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga rájátszásának nyitómérkőzésén az 53. perctől emberhátrányban játszó Ferencváros 2-1-re legyőzte a MTK-t, amely ezzel négypontos hátrányba került a listavezetővel szemben.

Borsodi Liga, 23. forduló, felsőház:
Ferencváros - MTK Hungária 2-1 (1-1)
Üllői út, 6000 néző
vezette: Hanacsek (Vámos, Nagy I A.)
FTC: Szűcs - Bognár, Dragóner, Balog - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera (Jovic, 87.), Tököli (Penksa, 79.), Leandro
MTK: Hajdu - Molnár, Horváth (Madar, 73.), Smiljanic, Füzi - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zavadszky, Rednic (Lita, 63.) - Juhász (Dragan, 46.), Illés
gól: Leandro (16.), Lipcsei (64. - tizenegyesből), illetve Illés (36.)
kiállítva: Bognár (53.)
sárga lap: Penksa (79.), illetve Smiljanic (39.), Rednic (60.)

Forrás: MTI
Leandro hamar helyzetbe került


A 16. percben Tököli és Leandro öt MTK védő között pepecselt zavartalanul a tizenhatoson belül, végül a brazil 13 méterről ballal a jobb alsó alsó sarokba helyezett. Molnárék nemcsak gyámoltalanok voltak, de el is takarták a labdát Hajdu elől.

A 32. percben Kriston feledtette az előző fordulóban nyújtott remek gólját: Gera parádés átadása után egy az egybe vezethette rá a labdát Hajdura, ráadásul két üresen érkező társának is passzolhatott volna, ehelyett jobb külsővel felszabadítást érően a messzibe csavart.

A Fradi helyzetére megint Illés válaszolhatott volna, de Szűcs Lajos lelopta a lábáról a labdát. A 36. percben aztán már nem hibázott a góllista éllovasa: Czvitkovics remek labdájával és a maga 34 évével Bognárt és Dragónert is simán lefutotta, majd jobb spiccel a bal alsó sarokba pöccintett a kifutó Szűcs mellett.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az egyenlítés felhozta az MTK-t, a 41. percben Zavadszky 22 méterről vette célba a kaput, a labda jobb oldali kapufára, majd Szűcs tarkójára pattant, de nem gurult át a gólvonalon.

Változatos első félidő után vonultak pihenőre a játékosok, az izgalmak azonban részben a csapatok elemi védekezési hibáinak voltak betudhatók.

Az 52. percben Gera cselezte ki a Füzi, Molnár, Czvitkovics, Horváth kvartettet, majd ballal, kissé kisodródott helyzetből lőtt, de Hajdu a helyén volt.

Az 53. percben Bognár hátulról beleszállt Draganba, Hanacsek játékvezető teljes joggal azonnal kiállította a védőt.

Két perccel később Tököli bújt ki szépen Molnár és Smiljanic között, Jezdimirovic az utolsó pillanatban jó ütemű becsúszással mentett.

A 64. percben Smiljanic és Gera ugrott fel fejelni a kékek tizenhatosán belül, Gera a földre huppant, Hanacsek pedig - tévesen - tizenegyest ítélt. A büntetőt Lipcsei a jó irányba vetődő Hajdu keze mellett a kapu bal oldalába lőtte.

A 79. percben Illés adott balról középre, Dragan a kapu fölé fejelte a labdát.

A 81.percben Kriston nyomta le a földre Dragant a tizenhatoson belül, Hanacsek megint a tizenegyespontra mutatott. Illés Béla azonban gyengén végezte el a büntetőt, s a balra vetődő Szűcs kiütötte a laposan meglőtt labdát.

Három perc múlva a ferencvárosi kapus megkoronázta addigi teljesítményét: Lita ötméteres lövésébe vetődött bele hősiesen, és ezzel a Fradi előző, Videoton elleni meccséhez hasonlóan ismét megmentett két pontot a hazaiaknak.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "Érdekes mérkőzés volt, egyes időszakokban az MTK nagyszerűen játszott, de mi is eldönhettük volna a meccset, ami végül a második félidőben egy kis szerencsével sikerült is. Szűcs Lajos nagyszerűen védett, elsősorban neki köszönhetjük a győzelmet."

Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője: "Nagyon jó rangadó volt, amelyen legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, hiszen folyamatosan mi kezdeményeztünk. Sokat számított, hogy míg az első félidőben a játékvezető nem adott tizenegyest az Illés Béla elleni egyértelmű szabálytalanságért, a Fradinak egy nevetséges esetért ítélt büntetőt."

[origo]