Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ex-Szovjetunió - Világválogatott veteránmérkőzést terveznek szeptember 27-ére Kijevben az egykori legendás csatár, Oleh Blohin ötvenedik születésnapja alkalmából.

A Komanda (Csapat) című sportlap arról írt, hogy a hajdani klasszis, aki jelenleg a kommunista párt színeiben "játszik" az ukrán parlamentben, a tervek szerint az első félidőben a hazai együttest, a másodikban pedig a Világválogatottat erősíti majd.

A lap szerint a szovjet veteránok válogatottjába Leonyid Burjak (az ukrán válogatott szövetségi kapitánya), Olekszij Mihajlicsenko (a Dinamo Kijev vezetőedzője), Alekszandr Zavarov, Oleg Szalenko, Alekszandr Csivadze (a grúz nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya), Rinat Daszajev, csapatkapitányként pedig Nyikita Szimonján kapott meghívást. A külföldi vendégek közül eddig Michel Platini fogadta el az invitálást, de várják Franz Beckenbauert is. A mérkőzés bevételét szegény sorsú családokban élő, árva vagy rokkant gyermekek számára ajánlják fel.

Maradona utolsó tangója (2001.11.11.)/sport/focivilag/20011111elbucsuzott.html

A hétszeres szovjet bajnok, UEFA-kupagyőztes, 1975-ben a legjobb európai labdarúgónak választott Blohin egyébként a múlt héten vallotta be újságíróknak, hogy két éve új családja van. Korábbi feleségétől, Irina Gyerjuginától - aki ritmikus sportgimnasztikában világbajnokságot nyert - elvált. A Fakti című lapnak nyilatkozva új feleségéről csak annyit árult el, hogy Anzselának hívják, tizenhat évvel fiatalabb nála, s az új frigyből két leánygyermek született: Ánya tizenhét, Kátya pedig két hónapos.

B. Őze Katalin

Mindent egy helyen az Eb-ről