Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2002. augusztus 12-18.)

 
Stipe Pletikosa (horvát, Hajduk Split): A feröeri GI Gotu ellen a spliti kapusnak nem sok dolga volt az UEFA-kupában, ám hogy mégis bekerült a hét válogatottjába, azt annak köszönheti, hogy a második félidő elején gólt szerzett. Igaz, hogy csak tizenegyesből, de Pletikosa számára így is ez volt az első alkalom, hogy eredményes tudott lenni.
Szamosi Tamás (magyar, ZTE): Először fordul elő, hogy egy olyan futballista is bekerült az álomcsapatba, aki egy hazai együttesben kergeti a labdát, de Szamosi ezúttal nemzetközi szinten is remek teljesítményt nyújtott a Manchester elleni BL-selejtezőn. Nem csak hogy kikapcsolta a játákból David Beckhamet, de az utolsó percben gólpasszal járult hozzá a zalaiak nagy diadalához.Rigobert Song (kameruni, RC Lens): Az afrikai középhátvéd a nyáron igazolt a Lens együtteséhez, és rögtön jó benyomást keltett. Az első két fordulóban még csak az ellenfél csatárait akadályozta meg sikeresen a gólszerzésben, a harmadik játéknapon azonban már győztes gólt ért el a Sedan ellen.Jacob Lehgetho (dél-afrikai, Lokomotiv Moszkva): Az orosz együttes a Bajnokok Ligájában fél lábbal már a csoportküzdelmekben érezheti magát, hiszen az első találkozón idegenben sikerült legyőznie a Grazer AK-t. A moszkvaiak már a meccs elején vezetést szereztek a világbajnokságon is látott dél-afrikai védőjük révén, akinek emellett nagy szerepe volt abban, hogy sem az osztrákok, sem pedig a hét végi bajnokin a Sinnyik Jaroszlav csatárai nem tudták bevenni a Lokomotiv hálóját.Vaszilisz Borbokisz (görög, AEK Athén): A veterán védő az idén nyáron tért vissza egykori klubjába, az AEK Athénba a PAOK Szalonikitől, és első mérkőzésén rögtön megmutatta, hogy még mindig lehet rá számítani. Az APOEL Limasszol elleni BL-selejtezőn két gólt is szerzett, és ezzel alaposan hozzájárult a hellének 3-2-es győzelméhez.
Sylvain Legwinski (francia, Fulham FC): A londoni együttes gall középpályása kiváló formában futballozik mostanában. A múlt héten előbb az Intertotó-kupában talált be a Bologna ellen, majd a Premier League első fordulójában kétszer vette be a Manchester City hálóját, és mindennek köszönhetően életében először meghívót kapott a francia válogatottba is.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): Alig volt hátra pár perc a londoniak első bajnokijából a Charlton ellen, és úgy tűnt, hogy a csapat vereséggel kezdi az idényt, hiszen az ellen 2-1-re vezetett. A Kékek azonban Lampard vezérletável felálltak a padlóról, és két perc alatt megfordították a találkozót, a győztes gólt pedig a meccs legjobbjának megválasztott középpályás szerezte.Bernd Thijs (belga, RC Genk): A belga bajnokcsapat rosszul kezdte az idényt, hiszen az első fordulóban vereséget szenvedett hazája bajnokságában, de a múlt héten a genkieknek sikerült javítaniuk. Előbb a BL-selejtezőben a Sparta Prahát győzték le 2-0-ra, majd pedig a pontvadászatban idegenben verték az RFC Antwerpet. Thijs előbbi meccsen egy, utóbbin két gólt ért el.Benoit Pedretti (francia, Sochaux): A sochaux-iaknak nem volt könnyű dolguk a francia bajnokság harmadik fordulójában, hiszen az egyedüli százszázalékos gárda, a Nantes volt az ellenfelük, és negyedórával a lefújás előtt még a Kanárik vezettek 2-1-re. A hazaiak azonban végül 4-2-re diadalmaskodtak, nem kis részben a meccsen két gólt elérő Pedrettinek köszönhetően.
Giovane Élber (brazil, Bayern München): Az első fordulóban elért gól nélküli döntetlen után sokan kritizálták a bajorokat, hiszen a bajnokság kezdete előtt mindenki látványos támadófutballt várt a Bayerntől. A második játéknapon a Bielefeld ellen aztán már a gólokban sem volt hiány, hiszen a müncheniek 6-2-re diadalmaskodtak - a gólzáporból Élber négy találattal vette ki a részét.Thomas Christiansen (spanyol, VfL Bochum): A bochumiak álomrajtot vettek a Bundesligában, kevesen gondolták volna, hogy két forduló után az újoncnak hat pontja lesz, és vezeti majd a tabellát. A csapat dán származású, ám spanyol támadója, Christiansen is fantasztikusan kezdte az idényt: az első játéknapon rúgott két gól után a másodikon mesterhármast szerzett.


Mindent egy helyen az Eb-ről