Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Fernando Torres jelenleg az európai futball egyik legtehetségesebb ifjú csillaga. Az Atletico Madrid mindössze 18 éves centere előbb a 16 éven aluliak világbajnokságán vezette diadalra a spanyol korosztályos válogatottat, majd ezen a nyáron a norvégiai, 19 éven aluliak Európa-bajnokságán lett gólkirály, s az aranyérmes spanyol együttes legjobbja. Jövő szerdán, augusztus 21-én valószínűleg a nagyválogatottban is bemutatkozik, a Magyarország elleni találkozón.

Mindezt Inaki Sáez, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya jelentette be szerdán, órákkal azelőtt, hogy hivatalosan is nyilvánosságra hozták volna a Puskás Ferenc 75. születésnapja tiszteletére rendezendő összecsapásra utazó keretet. A dolog érdekessége, hogy a Jose Antonio Camacho lemondása után, a világbajnokságot követően kinevezett Sáez korábban a spanyol utánpótlás szakmai igazgatója volt, s ebben a minőségében Torres edzője a korosztályos válogatottak élén.

Norvégiában egyébként Torres mellett José Antonio Reyes, a Sevilla balszélsője volt a spanyol gárda legnagyobb sztárja, s Sáez nagy valószínűséggel őt is meghívja a keretbe.

"Hat-hét új név lesz a csapatban, s köztük egy óriási meglepetés" - célzott valószínűleg Torresre Sáez.

A középhátvéd helyén, Iván Helguera társaként valószínűleg Carlos Marchena (Valencia), Garcia Calvo (Atlético Madrid) és Juanito (Betis) közül választ a szakvezető. A középpályán Vicente, a Valencia 21 éves tehetsége kaphat szerepet, s a Deportivós Victor is visszakerülhet a válogatottba.

Sáez elmondta, hogy a nagy sztárok - Raúl, Morientes, Canizares és a világbajnokságon feltűnt Joaquín - is jönnek Budapestre.

Ch. Gáll András

Mindent egy helyen az Eb-ről