Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha már biztos résztvevője az UEFA-kupának. A berliniek az utolsó fordulóban a Leverkusen otthonába látogatnak, ahol Dárdai szerint a tét nélkül játszó Hertha az esélyesebb.

- A Schalke elleni mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy a meccset követően helyet cserél a két csapat a tabellán. Ez bejött!
- Ezek szerint szavatartó ember vagyok... Azért nem volt ennyire egyszerű, mert kiegyensúlyozott meccs volt, csak a második félidőben tört meg az ellenfél.

- Úgy hallottuk, hogy a Bundesligában játszó magyar futballisták Simon Tibor emlékére fekete karszalaggal játszottak.
- Így van. Király Gabi kezdeményezte, s Dieter Hoeness nagyon rendes volt, segített, mert ezt a liga számára hivatalossá kellett tenni.

- Sverrisson sérülését követően te kerültél a védelem tengelyébe. Ez volt az edzői utasítás?
- A szünetben egyszer csak mellém lépett Götz mester, s azt mondta, hogy én leszek a középhátvéd. Nagyot néztem, aztán elmondtam neki, hogy soha életemben nem játszottam még centerhalfot. Nem baj, most fogok, mondta.

- Miért esett rád a választás?
- Tény, hogy a középső védők elfogytak, s rólam tudják, hogy fegyelmezett vagyok, s hátul nem nagyon lehet begőzölni.

- Hogyan ment a játék?
- A körülményekhez képest jól. Kisegítettem a társakat, mondtam is utána, hogy ilyen kényelmes poszton akár háromszáz meccset is játszhat az ember. Ez persze csak vicc.

- Régebben arról beszéltél, jól jönne pár gól, mert arra mindenhol felkapják a fejüket. Ehhez képest nem az ellenfél kapujához kerülsz közelebb, de lassan Király Gabit szorítod ki a kapuból...
- Lassan tényleg így lesz. Ráadásul a Schalke ellen is volt egy mentésem a gólvonalról, úgyhogy igaza van, legközelebb kesztyűt húzok.

- A Hertha az utolsó fordulóban Leverkusenben játszik. Nektek nincs tét, az ellenfélnek annál nagyobb.
- Götz már mindenkit megkért, hogy a klub hírneve miatt is hajtson, de Németországban nem divat a motiválatlanság. Vegyük például a Werder dortmundi vendégjátékát: ha Krisztiánék nem kapnak ki, olyan helyen végeznek, ami jogosít az indulásra az UEFA-kupában. Másképpen a Werder csak úgy indulhat, hogy az Intertotó-kupán keresztül jut be, de az iszonyúan macerás, mert végig kell hajtani a nyarat. Ezt pedig minden játékos utálja. Szóval, a Bréma ugyanolyan motivált, mint a Dortmund vagy akár a Bayern. Egyébként nagy az esély a döntetlenre Leverkusenben és Dortmundban is, úgyhogy a Bayern sem esélytelen a bajnoki címre. S az elmúlt évek tanúsága szerint ilyen esetekben a müncheniek a befutók.