Vágólapra másolva!
Christoph Daum, a Besiktas edzője elégedetlen egyesülete vezetőivel, mert azok ígéretük ellenére nem erősítik meg kellőképpen a török klubot. Daum megszellőztette, a Parma már megkereste.

"Ha a Besiktasból nem akarnak csapatot csinálni, akkor elmegyek innen. Már számtalan együttesnél bizonyítottam, hogy jó edző vagyok" - nyilatkozta Christoph Daum, majd hozzátette: "Igaz, hogy a Parma érdeklődött irántam, tapogatózó tárgyalásokat is folytattunk, de egyelőre nem köteleztük el magunkat. A következő néhány hétben minden kiderül."

Parmában persze nem biztos, hogy külföldit akarnak edzőnek, nemrég ugyanis az argentin Passarella csúnyán megbukott. Daum is inkább a Besiktas vezetőire próbál nyomást gyakorolni bejelentésével. A klub ugyanis a múlt szombaton csak döntetlent játszott a Genclerbirligivel, s ezzel elvesztette esélyét, hogy BL-indulásra jogosító helyen végezzen a bajnokságban.

"Szeretem Törökországot és a szurkolókat is, jó itt dolgozni, de ha nem látom a fejlődés útját, nincs miért maradnom" - folytatta a német szakember. Daum még nem írta alá az új szerződését, amelyet az újonnan megválasztott elnök, Serdar Bilgili ajánlott neki.

"A csapat mindent megtett, noha képtelenek voltunk profi módon végezni a munkánkat. Csak a másodosztályból vettünk játékosokat, mondván, nincsen pénz. Minden tekintetben és minden szinten keményebben kell ahhoz dolgozni, hogy a Besiktas Európa nagy klubjai közé emelkedjen. Ha ez a cél, akkor maradok, ha nem, akkor keressenek helyettem mást."

Thury Gábor

Korábban: